Legumele si fructele zemoase hidrateaza organismul

Legumele si fructele zemoase hidrateaza organismul

0 228

Anumite legume si fructe zemoase hidrateaza organismul de doua ori mai eficient decat un pahar cu apa, fiind si o gustare revigoranta pe timpul lunilor fierbinti de vara, potrivit unui studiu britanic, informeaza dailymail.co.uk.
Continand saruri hidratante, minerale si zahar, aceste legume si fructe actioneaza intr-un mod asemanator cu bauturile izotonice folosite de sportivii profesionisti.
Legumele si fructele zemoase actioneaza ca un aliment si o bautura incorporate in acelasi produs, oferind organismului uman cantitatile de saruri minerale, zahar natural, aminoacizi si vitamine care sunt consumate in timpul exercitiilor fizice.
Studiul, coordonat de cercetatorii de la University of Aberdeen Medical School, a relevat faptul ca aceasta combinatie hidrateaza organismul uman mai eficient decat un simplu pahar de apa sau bauturile folosite de sportivi.
Un alt studiu, realizat de expertii de la Universitatea din Napoli a relevat ca substantele precum luteina si zeaxanthin, care se gasesc in fructe precum pepenele verde si papaia, sunt si mai eficiente in hidratarea organismului decat toate bauturile izotonice administrate sportivilor profesionisti.
In fruntea legumelor si fructelor zemoase cu actiune hidratanta se afla pepenele verde, care contine 92% apa, 8% zahar si concendratii importante de saruri hidratante, calciu, magneziu, potasiu si sodiu.
Totodata, pepenele verde este bogat in vitamina C, beta caroten si licopen, care protejeaza organismul si , fata de razele ultraviolete.
Datorita continutului sau bogat in apa (96%) si balantei echilibrate de minerale, castravetele are un efect hidratant de doua ori mai puternic decat aceeasi cantitate de apa consumata. Castravetele contine un nivel aproape ideal de calciu si magneziu, dar si potasiu, sodiu si alte minerale.
Doua sau trei tulpini de telina consumate zilnic asigura necesarul organismului de sodiu, potasiu, magneziu, calciu, fosfor, fier si zinc. Aceste saruri sunt dizolvate in aproximativ 96% din apa necesara organismului in fiecare zi, contribuind la propagarea ei in intregul organism.
„Pentru a se hidrata corespunzator, oamenii trebuie sa inlocuiasca fluidele eliminate de organism prin altele care au o compozitie asemanatoare cu cea a lichidelor din corp. Fructele si legumele zemoase contin adeseori concentratii de minerale si zahar apropiate de aceste valori si, din acest motiv, ele pot sa hidrateze organismul mai eficient decat un simplu pahar cu apa”, a concluzionat Susan Shirreffs, medic fiziolog si expert in problemele legate de hidratare de la Universitatea Loughborough din Marea Britanie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.