Ultimul sondaj INSOMAR

Ultimul sondaj INSOMAR

0 238

Conform ultimului sondaj INSOMAR, Traian Basescu si PD-L inca mai sunt pe primul loc in preferintele romanilor, tot asa cam cum a fost si Dinamo pe primul loc pana spre sfarsitul recent incheiatului campionat, pe care l-a terminat insa pe locul trei.
Dar iata ce zice sondajul.
La urmatoarele alegeri prezidentiale, Traian Basescu ar obtine 35,7% din voturi. Urmatorul pe lista preferintelor romanilor ar fi Mircea Geoana cu 29,6%, urmat de Crin Antonescu cu 16,8%.
Marja de eroare ar fi de 2%, cum afirma insomaristii, ceea ce ar putea scoate si alte eventuale cifre, cu 33.7% contra 31,6%, nu credeti?
Corneliu Vadim Tudor ar obtine 11,9% din voturile electoratului, iar Radu Duda, care recent se lauda cu vreo 10%, ar obþine doar 2,7%.
Raportat la luna aprilie, Traian Bãsescu a scazut usor cu 3% (de la 38,1% aprilie, 37,5% in mai, la 35,7% in prezent), in timp ce Mircea Geoana a inregistrat o crestere de aproximativ 9% (de la 20,8% aprilie, 24,3% in mai, la 29,6% in prezent). Singurul candidat la alegerile prezidentiale cu o evolutie oscilantã a intentiilor de vot este Crin Antonescu (20,1% in aprilie, 15,7% in mai, 16,8% in iulie).
Actualul presedinte este personalitatea politica care beneficiaza de cel mai mare grad de incredere din partea romanilor, 30,3%. Este urmat de liderul PSD Mircea Geoana cu 26,3% si de presedintele liberalilor, Crin Antonescu, cu 19,7%.
Conform sondajului, in sensul formatiunilor politice, PD-L ar conduce in preferintele electorale ale romanilor
Daca ar merge la vot, 32,6% dintre romani ar vota cu Partidul Democrat Liberal. Pe locul doi se claseaza Alianta PSD+PC cu 32,2% din preferinte. Locul al treilea ar fi ocupat de PNL cu 16,5%. PRM ar obtine 11,2% din voturi, in timp ce UDMR ar primi 5,8 procente. Si in acest caz ar putea interveni acel plus/minus de 2%.
32% dintre subiecti au declarat ca nu voteaza, nu sunt hotarati ori nu au dat un raspuns, iar 1,7% ar vota cu alt partid.
La intrebarea „Cine detine acum puterea in Romania?”, 31.3% dintre cei care au raspuns considera ca puterea este deþinutã de PDL + PSD. Pe locul doi se claseaza presedintele cu 30,9%, urmat de PD-L cu 12,5% si PSD cu 8.9%. Pe locul 5 se claseaza premierul cu 3,7%.
Studiul a fost realizat de INSOMAR in perioada 4 – 12 iulie 2009, pe un numar de 2.416 persoane, fiind reprezentativ pentru populatia Romaniei cu varsta de 18 ani si peste. Interviurile au fost realizate in toate judetele tarii si in cele 6 sectorare ale Municipiului Bucuresti, fiind incluse in esantion 74 localitati urbane si 71 localitati rurale. Eroarea maxima admisa pentru rezultatele obtinute, garantata cu o probabilitate de 95%, este de 2%.
Acuma va rog, stimati cititori, sa comparati acest sondaj INSOMAR cu cel publicat in numarul de ieri al cotidianului nostru, realizat de CSOP. Care exprima oare realitatea? Si sa nu faci ceva pe toate sondajele!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.