E de bine, e de rau? Consilierii locali din Brasov renunta la...

E de bine, e de rau? Consilierii locali din Brasov renunta la indemnizatii

0 198

Pe tema indemnizatiilor consilierilor s-a discutat mult. Sunt numerosi cetani care considera ca alesilor li se face o onoare prin faptul ca sunt desemnati sa ia decizii in numele lor si cred ca recompensa morala este suficienta. Sunt consilieri care n-au nimic impotriva, functia fiind doar de palmares. In plus, multi o vor pentru putere, influenta, pentru reglarea unor afaceri care aduc venituri mult mai mari decat indemnizatiile de sedinta.Sunt si cativa mai lacomi, nu neaparat dintre cei cu buzunare usurele, lesinati dupa fiece leut ce ar putea sa pice de oriunde, mai ales nemuncit sau muncit asa, mai relaxat.
Care sunt motivele reale, cati au spus un “da” sincer si cati au rostit unul strepezit, impregant de oftica, nu se stie, dar consilierii municipali din Brasov au decis sa renunte la indemnizatie. Speculatii se pot face, putem spune ca vor sa salveze din resurse, ca vor sa salveze mandatul lui Basescu, sa nu se rateze realegerea, un lucru atat de drag multora de la Ceausescu incoace, dar n-are rost sa ne batem capul decat cel mult pentru a ne intreba daca e de bine sau de rau. Adica daca asta va ajuta sau demobiliza demersurile si-asa lesinate cu care ne-au obisnuit autoritatile oricare ar fi ele. Sa speram insa ca alesii nu se vor crampona de niste bani, mai ales ca sumele sunt mici (450 lei lunar) si-si vor face treaba cat pot ei de bine.
Dupa ce propunerea, facuta de consilierul local PD-L Vasile Kraila, a fost aprobata de toti consilierii, alesul local PSD Minerva Gurgu a declarat faptul ca bani economisiti ar trebui sa aiba o destinatie precisa, pentru a nu se pierde cu alte cheltuieli. Ea a propus directionarea lor spre varstnici, copii merituosi dar cu situatie materiala precara, alte categorii defavorizate. Propunerea consilierei PSD a fost acceptata de toti colegii sai.

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.