Arad: Expozitie itineranta de biblii

Arad: Expozitie itineranta de biblii

0 208

Cateva zeci de Biblii inedite, de la exemplare foarte vechi la cele in format digital sau care incap pe un microfilm de cativa centimetri, dar si o Biblie unicat multilingva de 1.500 de pagini, au fost expuse la Arad in cadrul unei expozitii itinerante, la Universitatea de Vest Vasile Goldis (UVVG).
Expozitia a urmarit sa-i „constientizeze pe participanti ca la baza crizei multiple de mari dimensiuni pe care o parcurge societatea sta criza morala si ca Biblia ofera o solutie pentru aceasta criza”, a declarat pastorul adventist Viorel Dima, coordonator al proiectului international ‘Follow the Bible/Urmeaza Biblia’ in Romania.
In cadrul acestui proiect, Biserica Adventista de Ziua a Saptea din Romania organizeaza, intre 22 si 31 ianuarie a.c., in 20 de localitati din intreaga tara, un eveniment intitulat „Expo-Biblia”, menit sa marcheze prezenta Bibliei multilingve pe teritoriul tarii. Fiecare din cele 66 de carti ce o formeaza este scrisa intr-o alta limba, printre care si limba romana, simbolizand universalitatea mesajului lui Dumnezeu pentru pamanteni.
Desi initiativa proiectului apartine Bisericii Adventiste, acesta urmareste incurajarea crestinilor din orice confesiune religioasa de a studia Biblia in mod personal si de a urma invataturile ei in viata zilnica, a subliniat Viorel Dima.
La evenimentul organizat luni la Arad de Biserica Adventista locala, in colaborare cu UVVG Arad, prin Facultatea de Stiinte Umaniste, Politice si Administrative (FSUPA), au luat parte, intre altii, prof. univ. dr. Iovan Martian, prorector al UVVG, conf. univ. dr. Marius Grec, decan al FSUPA, prof. univ. dr. ing. Corneliu Maior, cancelar al UVVG, pastor Mihai Maur, presedinte al Conferintei Banat a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, pastor Narcis Ardelean, secretar general al Conferintei Banat.

Sursa: AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.