Ridzi vrea suspendarea comisiei de ancheta

Ridzi vrea suspendarea comisiei de ancheta

0 225

Monica Iacob Ridzi, una dintre neprihanitele zane pedeliste din actualul guvern de corcitura, luata in colimator in vederea anchetarii pentru cheltuirea unor bani publici in scopuri electorale, a inghitit ceai de ghips si se tine bat, cerand suspendarea comisiei de ancheta in cazul sau.
„Referitor la adresa Comisiei Parlamentare de ancheta pentru verificarea sumelor cheltuite de Ministerul Tineretului si Sportului, sub semnatura ministrului Monica Iacob Ridzi, pentru organizarea ‘Zilei Tineretului’, prin care se solicita transmiterea catre Comisie a documentelor indicate, va aducem la cunostinta ca, prin adresa Ministerului Public, PICCJ – DNA, Sectia de Combatere a Coruptiei, din data de 26.06.2009, au fost declansate la data de 23.06.2009 cercetarile penale in baza unui denunt penal cu privire la imprejurarile incheierii si derularii a trei contracte intre MTS si, respectiv, societatile SC Compania de Publicitate Mark SRL si SC Artisan Consulting SRL”, se arata in scrisoarea ministrului Tineretului, de care este agatat si sportul, cu rezultatele tot mai slabe care se si vad.
Monica Iacob Ridzi anexeaza si raspunsul primit de la Ministerul Public, pe 26.06.2009.
„Urmare cererii nr. 5412/26.06.2009, pe care ne-ati adresat-o, va facem cunoscut ca la DNA – Secþia de combatere a coruptiei s-a inregistrat dosarul penal cu numãrul de mai sus (147/P/2009 – n.a.), in care se efectueaza acte premergatoare cu privire la imprejurarile incheierii si derularii a trei contracte, in valoare de peste trei milioane RON, intre Ministerul Tineretului si Sportului si doua societati comerciale cu capital privat (SC Artisan Consulting SRL, SC Compania de Publicitate Mark SRL)”, arata documentul.
Iata ce spune si Regulamentului Camerei la articolul 74: „Anchetele parlamentare nu pot avea ca obiect investigarea unor fapte sau activitati care fac obiectul unor anchete judiciare sau care se afla pe rolul unor instante de judecata”. Se mai precizeaza de asemenea: „O ancheta parlamentara inceteaza de drept in momentul deschiderii unor proceduri judiciare ale faptelor care constituie obiectul ei”
Nu am pregatire juridica, insa ma gandesc si eu ca, la DNA, se efectueaza acte premergatoare etc. in cazul Ridzi, asa ca inca nu-si face efectul art. 74 mai sus pomenit, deci Comisia Parlamentara poate sa-si vada de treburi in acest caz. Oare asa vrea sa musamalizeze doamna – pana la proba contrara ii putem spune si doamna, daca avem chef – ministru belelele de pe faptura sa?
Si uite cum ma fac pedelistii sa simt cum zbarnaie sforile de care incearca sa traga in acest caz, fara sa tina cont de precedente si de spusele Bocului si ale Basescului, precum ca nimeni nu ar fi mai presus de lege. Pe dracu ghem!
Monica Iacob Ridzi, ministrul Tineretului, va fi audiata, azi, 30 iunie, de comisia parlamentara speciala, care ancheteaza cum au fost cheltuiti banii cu ocazia Zilei Tineretului. Este decizia pe care au luat-o, miercurea trecuta, deputatii intruniti in cadrul Comisiei.
In context se poate arata ca Ludovic Orban cere presedintelui Romaniei sa o suspende din functie pe Ridzi.
„Am fost informaþi ca procurorul general a trimis catre conducerea Camerei Deputatilor o scrisoare prin care informeaza ca au demarat cercetari prealabile in cazul afacerii scenelor achizitionate de doamna Ridzi”, a declarat Orban, subliniind totodata ca PNL solicita presedintelui Traian Basescu sa o suspende din functie pe Monica Iacob Ridzi.
„Ne manifestam increderea ca acest demers al procurorlului general nu reprezintã un artificiu procedural pentru a o scuti pe doamna Ridzi de efectele activitatii depuse de Comisia Parlamentara de ancheta, ci dimpotriva, reprezinta o actiune a Parchetului care urmareste aflarea adevarului si urmareste sanctionarea faptelor de corupþie”, a mai spus Orban.
Nea Orbane, ia-ti, mireasa, ziua buna! De cand esti chiar asa de naiv incat sa ai incredere in Basescu si sleahta si in cinstea lor?
Orban mai sustine ca ministrul Tineretului, Monica Iacob Ridzi, incearca sa fuga de raspundere, lucru cat se poate de adevarat, cunoscandu-i caracterul si facaturile neobrazate, pe fata. Asemenea oameni – si gasca basesciana este plina de ei – nu au curajul sa iasa de dupa visin si sa spuna pe sleau, infruntand furtuna care se poate abate asupra lor: „Da, fratilor, asta am facut, ia sa vedem ce o sa-mi faceti?”
De asemenea, liberalii solicita conducerii PD-L sa o demita pe Roberta Anastase din functia de presedinte a Camerei Deputatilor pentru „obstructionarea Justitiei prin tinerea la sertar a unei perioade de peste 35 de zile a solicitarii procurorului general in cazul lui Nastase”.
Nu era mai bine pe vremea lui Tepes-Voda? Ba, te-am prins cu zvastul in ciorba dupa ciolanasul cel gras, Hap in teapa!
Si inca o parere proprie: pana se vor dovedi, eventual, misculatiile madamei Ridzi, aceasta va sti unde si cum sa piteasca bistarii ciupiti din afacere, asa incat sa nu li se mai dea de urma, cum au facut-o multi dintre imbogatitii vremurilor noi.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.