Elevi brasoveni prinsi copiind la BAC

Elevi brasoveni prinsi copiind la BAC

0 231

Prima proba scrisa la Bacalaureat, cea la limba si literatura romana, s-a desfasurat fara preamulte incidente in judetul nostru. Cu toate acestea, tentativele de „furt intelectual” nu au incetat sa apara, dat fiind ca nu mai putin de trei elevi brasoveni au fost prinsi de supraveghetorii vigilenti incercand sa copieze.
Unul dintre acestia a intrat cu telefonul in sala si prefacandu-se ca se simte rau si-a cerut permisiunea sa mearga la toaleta. Insa, aici si-a scos telefonul si a incercat sa afle unele informatii legate de subiecte.
„Copiii trebuie sa aiba incredere in fortele proprii si sa nu apeleze la diverse metode de copiere. Trebuie sa fie cinstiti”, declara Vasilica Diaconu, inspector scolar adjunct al Inspectoratului Scolar Brasov, citat de Adevarul.
La prima proba scrisa a Bacalaureatului, cea de la Limba si Literatura Romana, la Brasov au fost inscrisi 4.724 de elevi. Dintre acestia 4.685 au fost prezenti, ceea ce inseamna ca s-a inregistrat un numar de 39 de absenti. Pe listele celor inscrisi s-au numarat doar cei care au promovat problele orale, iar accesul elevilor in salile de examen s-a facut doar pe baza actului de identitate.
In perioada 22 iunie – 09 iulie, efective din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobila „Burebista” Brasov, vor asigura masurile de ordine si siguranta publica pentru buna desfasurare a examenului de bacalaureat.
Jandarmii vor interveni la solicitarea presedintilor comisiilor de testare, evaluare pentru rezolvarea unor situatii neprevazute, care ar putea perturba buna desfasurare a examenului.
Elevii urmeaza sa sustina pe 29 iunie proba scrisa la Limba si literatura materna, pe 30 iunie proba scrisa obligatorie a profilului, pe 1 iulie o proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii, iar pe 2 iulie o proba la alegere din celelalte arii curriculare corespunzatoare specializarii.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.