Incendiu la Dambul Morii

Incendiu la Dambul Morii

0 272

In urma furtunii de miercuri seara s-auputut constata destul de multe pagube materiale, in general, totusi, de relativ mici proportii la Brasov si in judet, spre deosebire de alte regiuni ale tarii unde a fost bucluc mare printre oameni si bunurile lor.
Din pacate a existat insa un caz mai serios si langa urbea noastra, mai precis la Dambul Morii, unde o vila a fost lovita de trasnet.
Casa era in constructie si nu avea paratrasnet, cum multe asemenea constructii, aparute ca ciupercile dupa ploaie in zona de munte, nu au aceasta instalatie, chiar daga sunt finisate.
Astfel, in urma traznetului, acoperisul a luat foc si incendiul s-a extins rapid la toata constructia.
Proprietarii locuintei erau plecati in vacanta, asa incat vecinii au fost cei care au constatat beleaua. O vecina spune ca, dupa ce a auzit un zgomot puternic, a vazut flacarile. Careva dintre ceilalti vecini a chemat pompierii prin apelarea la binecunoscutul numar de urgente 112.
Pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale si s-au luptat timp de aproape o ora, dupa cum afirma tot dintre vecini, cu flacarile. A fost insa doar o interventie care sa stinga incendiul si sa nu il lase sa se extinda si pe la celelalte case din vecini. Pentru respectiva vila a fost insa prea tarziu, casa arzand in proportie de 90%.
Din pacate nu am putut afla daca aceasta constructie era asigurata. Daca nu era, vai de capul proprietarilor!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.