Sfarsit de saptamana cu ploi torentiale si vijelii

Sfarsit de saptamana cu ploi torentiale si vijelii

0 223

Asta ne anunta meteorologii, cu glas ferm sau scris cu litere groase, ca ne asteapta in acest sfarsit de saptamana, in multe zone ale tarii fenomenele meteorologice neplacute incepand chiar de astazi
Stim cu totii, din auzite sau de pe propria piele, ca, de la 1 iunie si pana acum, aversele au acumulat cantitatile medii caracteristice lunii, chiar daca in „suturi” neplacute. Chiar si in zonele in care aversele nu prea s-au aratat pana acuma, norii grei, de ploaie, vor ajunge in urmatoarele zile.

Pentru ca este vorba de ploi de vara, acestea, cum deja ne-am invatat, nu vin singure, doar cu apa din ceruri, ci cu toate efectele electrice si vant care va atinge inclusiv nivel de vijelie, pentru ca, mai nou, si caldurile dintre zilele ploioase sunt caniculare, provocand aceste miscari violente ale aerului din atmosfera.
De asemenea, grindina isi face si ea loc in peisajul meteo al urmatoarelor zile.
In schimb, temperatura aerului nu pare tributara acestor toane ale naturii, pastrandu-se ridicata si atingand valori inclusiv de 30-32 de grade, in pragul caniculei.
Asadar ne asteapta un sfarsit de saptamana fara soare, dar care reda sperantele unei agriculturi inviorate, ciuntite insa pe alocuri de amintitele caderi de grindina.
In context: mare atentie unde stati pe timpul furtunilor, caci in aceasta vara, si nu a trecut nici jumatate din ea, parca au fost mai multi oameni loviti de traznete ca niciodata.
Si totusi, cu toate aceste schimbari in mersul normal al climei, omul nu-si baga mintile in cap, lovind natura care, dupa cum se vede, a inceput sa riposteze din ce in ce mai aspru.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.