Sinteza: taxe si tarife eliminate!

Sinteza: taxe si tarife eliminate!

0 223

Taxa pentru servicii consulare prestate in regim de urgenta, taxe extrajudiciare de timbru pentru eliberarea unor noi carti de indentitate in locul celor pierdute, furate sau deteriorate; taxa pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar, in regim de urgenta – acestea si alte 39 de taxe au fost eliminate la finalul saptamanii trecute, prin Ordonanta de Urgenta iar alte 147 de taxe au fost comasate, printr-o serie de acte normative adoptate de Guvern (vezi lista completa aici)

Eliminarea si comasarea taxelor si tarifelor intra in vigoare dupa publicarea actelor normative aferente in Monitorul Oficial sau la datele prevazute in documentele respective. Este vorba despre:

2 Ordonante de urgenta prin care se reduc 22 taxe/tarife;
2 Proiecte de hotarare de guvern prin care se reduc 21 taxe/tarife;
24 Ordine de ministru prin care s-au redus 142 taxe/tarife;
1 Decizie a presedintelui institutiei publice implicate (Casa Nationala de Pensii si alte Drepturi de Asigurari Sociale) prin care s-au redus 3 taxe/tarife;
1 Nota raport prin care s-a anulat un tarif (Inspectoratul General de Aviatie).
Alte taxe eliminate, dintre cele datorate la Agentia Nationala pentru Protectia Mediului: servicii de copiere a documentelor (in functie de format si numar de pagini); taxa de atestarea persoanelor fizice si juridice in vederea efectuarii studiilor de evaluare a impactului asupra mediului si a bilanturilor de mediu. Alte taxe legate de avizele de mediu au fost comasate (Ordinul nr. 890/2009).

La Ministerul Sanatatii au fost eliminate cateva taxe de autorizare si reautorizare din domeniul sanatatii precum: Avizarea sanitara pentru extindere, constructie, amenajare si amplasare, Consultanta de specialitate, Avizarea sanitara si notificarea substantelor si produselor noi au fost eliminate (Ordinul ministerului nr. 683/2009).

La Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei a fost eliminata taxa pentru emiterea de atestate operatorilor de masurare a energiei electrice, in valoare de pana la 2.500 de lei.

La Inspectia Muncii, un numar de 17 taxe de autorizare si reautorizare din domeniul muncii si protectiei muncii au fopst comasate si redenumite (Ordinul nr. 1323/2009).

Sursa: HotNews.ro, EurActiv.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.