Sosul de usturoi de la KFC dauneaza grav sanatatii

Sosul de usturoi de la KFC dauneaza grav sanatatii

0 463

Cel mai cautat sos de la KFC, cel cu usturoi, care asezoneaza fiecare meniu al fast food-ului american din Kentucky, dauneaza grav sanatatii.
Sosul Glenn are o valoare energetica foarte mare, care este crescuta si de faptul ca este consumat alaturi de produse din carne.
Acesta este un produs care se vinde exclusiv la KFC. Din compozitie rezulta ca este dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de lipide de origine vegetala (ulei de floarea-soarelui) si glucide cu index glicemic ridicat si absorbtie rapida (zahar). Din aceasta cauza, produsul are si o valoare energetica foarte ridicata, de care trebuie sa tina cont supraponderalii si obezii.
In compozitia sosului analizat intra si doi conservanti chimici considerati periculosi pentru sanatatea consumatorilor, avertizeaza profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.
E211, poate produce mutatii ale ADN-ului, ducand in cazul unui consum in cantitati mari la aparitia a diferite tipuri de cancer. Printre efectele adverse se mai numara si aparitia maladiei Parkinson, dar si a altor boli neurodegenerative. De asemenea, este incriminat in aparitia sindromului de hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD). Doza zilnica admisa, stabilita de JEFCA, forul mondial care reglementeaza utilizarea aditivilor alimentari, este de 5 mg/kg corp.
E202, poate provoca astm, alergii.
Amidonul modificat din porumb este folosit de producator pentru a da sosului consistenta dorita. Cantitatea destul de mare de amidon este necesara avand in vedere ca primele doua ingrediente sunt uleiul de floarea-soarelui si apa.
In compozitia sosului intra si alergeni. Cei cu alergie la albusul de ou, la proteinele din lapte si la mustar trebuie sa consume o cantitate mica de produs pentru a testa reactia organismului. Bolnavii de rinichi, inima si suferinzii de hipertensiune trebuie sa tina cont de cantitatea de sare.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.