LIviu Dragnea, noul ministru de interne

LIviu Dragnea, noul ministru de interne

0 235

In sfarsit, Ministerul Administratiei si Internelor are o propunere de sef. Sa speram ca pentru mai multa vreme decat Oprea, ca sa citam un PSD-ist! Noul ministru nu este Dan Nica (ramane vicepremier), asa cum se astepta, ci Liviu Dragnea. Anuntul a fost facut, la sfarsitul sedintei CexN al PSD, de catre presedintele PSD, Mircea Geoana, care a precizat ca este extrem de bucuros, „si la nivel politic si personal”, ca propunerea PSD pentru sefia Ministerului Administratiei si Internelor este Liviu Dragnea. Numele lui Dragnea a fost avansat inainte de sedinta si de liderul PSD Bucuresti, Marean Vanghelie, care a dezvaluit presei ca Dragnea va fi ministru ales de staful PSD.
Mircea Geoana a precizat ca aceasta nominalizare „nu reprezinta un sacrificiu al celor din Teleorman, tinand cont ca Liviu Dragnea ocupa functia de presedintele al Consiliului Judetean Teleorman, ci si un castig, pentru ca a dat un lider la nivel national.
„Sunt extrem de bucuros si la nivel politic si la nivel personal pentru ca propunerea noastra pentru functia de ministru de interne este prietenul Liviu Dragnea. A fost o propunere pe care am inaintat-o CExN si, in unamimitate, Comitetul a validat aceasta propunere. Am discutat cu premierul Boc si cu presedintele Basescu cu privire la aceasta nominalizare, si am toata convingerea ca, in termen foarte, scurt noul ministru de interne isi va intra in atributiuni”, a declarat liderul PSD.
Potrivit lui Geoana, Liviu Dragnea are toate calitatile profesionale si tot ce inseamna instinctele corecte pentru aceasta functie importanta.
„Liviu Dragnea este un mare campion al descentralizarii, si prezenta domniei sale va fi o garantie a faptului ca acest mare proces de democratizare in profunzime a Romaniei va continua intr-un ritm accelerat. Este un om care cunoaste foarte bine si problemele comunitatilor romanesti, este un coleg in care imi pun mare incredere”, a mai spus presedintele PSD.
Liviu Dragnea a declarat ca obiectivele sale principale se refera la siguranta cetatenilor pe strada si la cea a copiilor din scoli.
Dragnea s-a declarat „coplesit” de increderea aratata de conducerea PSD si a adaugat ca a luat aceasta decizie in urma consultarilor avute cu primarii si cetateni din judetul sau.
„Sunt bucuros fata de increderea partidului, este o incredere care ma obliga, este coplesitoare. A fost o saptamana in care majoritatea colegilor mei din tara, presedinti, primari, chiar si din celelalte partide, mi-au cerut sa preiau aceasta responsabilitate. Presedintele Mircea Geoana a avut incredere in mine. Obiectivele mele principale se refera la siguranta copiilor din scoli, la siguranta cetatenilor pe strada, la descentralizarea de aceasta data adevarata si reala si o reforma profunda a administratiei ca ancora principala pentru reforma statului nostru”, a subliniat Liviu Dragnea.

Date biografice
Liviu Nicolae Dragnea s-a nascut la 28 octombrie 1962, in comuna Gratia, judetul Teleorman. A absolvit Liceul Matematica-Fizica „Unirea” din Turnu Magurele (1977-1981).
Este licentiat al Facultatii de Transporturi – sectia autovehicule rutiere a Institutului Politehnic Bucuresti (1981-1987). Curs postuniversitar „Managementul administratiei publice locale” – ASE Bucuresti, in 2001.
Curs de specializare, in luna iulie 1997, la Scoala de Inalte Studii Administrative din Roma.
Locuri de munca:
• A lucrat ca inginer auto,
• sef atelier mecanic la IUGTC Craiova, intre anii 1987 si 1990.
• manager de firma privata in perioada 1990-1996.

Functii politice si administrative
• Membru al Partidului Democrat;
• vicepresedinte al PD – filiala Turnu Magurele, intre octombrie 1995 si martie 1996,
• vicepresedinte (PD) al Organizatiei judetene Teleorman.
• Director de campanie electorala (PD) la alegerile locale si generale din 1996.
• consilier local (PD) al municipiului Turnu Magurele, functie detinuta intre 2 iunie si 23 decembrie 1996.
• prefect al judetului Teleorman – 23 decembrie 1996 pana in anul 2000,
• presedinte (ales pe listele PD) al Consiliului Judetean Teleorman incepand cu 17 iunie 2000.
• in 2001 se inscrie in PSD, devine presedintele Uniunii Consiliilor Judetene din Romania, iar dupa alegerile din 2004 isi pastreaza functia de presedinte al Consiliului Judetean.
• din 2005, obtine functia de vicepresedinte al PSD.
• presedinte, reales (PSD), Consiliului Judetean Teleorman in urma scrutinului local din iunie 2008,
• la 11 iulie a fost desemnat la Consiliul National Comun al PSD si PC pentru a se ocupa de prezentarea ofertei electorale pe probleme de reforma, administratie si descentralizare.
• La 18 decembrie a fost ales de Comitetului Executiv National al PSD in functia de coordonator al grupului de ministri social-democrati din Guvernul Boc, cu rolul de a pastra legatura de la nivelul conducerii partidului cu echipa de ministri ai PSD.

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.