Premierul Basescu si Bugetul pe 2009

Premierul Basescu si Bugetul pe 2009

0 209

Intr-o intalnire cu reprezentanti ai Guvernului de la sfarsitul saptamanii trecute Basescu a testat rolul de premier si a trecut la indicatii pretioase asupra ce au de facut ministri. „Prioritati si masuri concrete anti-criza” asta este de facut le-a spus presedintele.
Bugetul pe 2009 va cuprinde mai multe programe prioritare, investitii in infrastructura, autostrazi, sume alocate pentru IMM-uri, sume alocate pentru izolarea termica a blocurilor.
„Dar lansarea acestor programe si sustinerea lor si cu bani din bugetul de stat, componenta autohtona, este posibila numai printr-o puternica restrangere a cheltuielilor cu aparatul de stat, care a devenit excesiv in ultimii ani. Excesiv, neproductiv si a facut din beneficiarii serviciilor aparatului de stat o piata, nu as spune neaparat de coruptie, o piata a dispretului fata de cel pe care trebuie sa il servesti”, a aratat Basescu.
„Toti ordonatorii de credite trebuie sa stie ca bugetul va fi utilizat ca instrument de stopare a desfraului cheltuielilor cu salariile in sectorul public si ceea ce vor primi prin bugetul de stat va fi ceea ce vor avea pana la sfarsitul anului. De asemenea, bugetul de stat va fi utilizat ca parghie pentru temperarea abuzurilor in auto-salarizarea pe care unele sectoare bugetare si-au asigurat-o”, a mai avertizat Traian Basescu.
Este de mentionat ca astfel de recomandari au fost repetate si la conferinta Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania, unde seful statuluia fost prezent.
Presedintele, uitand de separatia puterilor a fixat criterii de performanta pentru Guvern, si a atras atentia ca un Guvern care isi rectifica bugetul de cinci ori pe an, „de multe ori nejustificat”, este unul ce „nu poate fi suspectat de buna guvernare”.
Un lucru este sigur rocada imediata (poate o ordonanta de urgenta) intre cele doua palate ar facilita mai bine conducerea Guvernului de catre Basescu iar Boc ar mai linisti putin atmosfera
de la Cotroceni.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.