Dacia – reducere importanta de pret

Dacia – reducere importanta de pret

0 220

Dacia analizeaza reducerea preiurilor masinilor din marja de profit a companiei, iar la masinile din gama sub 10.000 de euro ar putea fi oferite reduceri de pana la 2.000 de euro, a declarat miercuri vicepresedintele companiei, Constantin Stroe.
El a subliniat insa ca o eventuala reducere de prei ar avea efect numai conjugata cu alte masuri.
„Chiar cu aceasta scadere de pret Dacia nu poate vinde cat produce in condiiiile actuale de piata”, a spus Stroe, care a adaugat ca evolutia vanzarilor este influentata in proportie de 45% de taxa auto, 30 la suta de activitatea de creditare si numai 20 % va fi influenia producatorului prin politica de preturi.
In prezent, Dacia comercializeaza masini la preiuri incepand de la 6.400 euro, pana la peste 12.000 de euro in cazul variantei break Logan MCV, cu nivel superior de echipare.
Directorul general al Dacia, Francois Fourmont, a avertizat, marii, in cadrul unei dezbateri pe tema industriei auto, ca peste 100.000 de salariaii din domeniu si-ar putea pierde locurile de munca daca nu se vor gasi soluiii de rezolvare a crizei.
„Deocamdata noi nu avem in vedere disponibilizari, perioada februarie-martie nefiind reprezentativa pentru pieiele auto din punct de vedere al vanzarilor, dar ulterior, daca programul de rezolvare a crizei nu va da rezultate, este posibil sa renuniam la un schimb, ceea ce ar insemna intre 3.000 si 4.000 de angajaii”, a spus Fourmont.
Societatea Automobile Dacia a anuniat, luni, o noua intrerupere a produciiei, pentru doua saptamani, intre 26 ianuarie si 8 februarie, ca urmare a lipsei comenzilor, pe fondul prabusirii pieiei interne de autoturisme noi.
In decembrie 2008, Dacia a comercializat 3.622 unitaii pe piaia interna, in scadere cu 55 la suta faia de nivelul inregistrat in aceeasi luna a anului 2007. Reprezentaniii uzinei susiin ca actuala situaiie de criza a fost generata in special de comeriul cu vehicule de mana a doua provenite din import.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.