Urgie pe cer, potop in Schei

Urgie pe cer, potop in Schei

0 292

Haosul imobiliar din zona Sheiului este testat la fiecare ploaie mai puternica. S-a intamplat si cu ocazia ruperii de nori de miercuri seara, care a trimis un puhoi de apa in curtea mai multor case din Schei. Apa a distrus zidurile unei cladiri de pe strada Traian Mosoiu, dupa ce a surpat malul care sustinea imobilul. Cu scarile de acces blocate de bolovani si retelele de utilitati distruse, stapanii casei si-au petrecut noaptea in sura cu fan. Oamenii asteapta cu frica-n san urmatoarea ploaie, care ameninta sa le mature casa.
Pompierii chemati cu disperare de proprietari au fost nevoiti sa escaladeze bucatile de beton rupte din zidul distrus pentru a ajunge la casa, unde o batranica ramasese blocata.
Dezastrul din curtea omului a adus la fata locului o echipa de reprezentanti ai Prefecturii si Inspectoratului de stat pentru constructii. Subprefectul Emil Nita a dispus controale in zona, care sa stabileasca felul in care a fost consolidat drumul de la Belvedere la Calea Vacilor. Autoritatile au promis sa cerceteze si modul in care au fost ridicate constructiile in zona Belvedere, precum si impactul lucrarilor asupra solului.
Locuitorii n-au niciun dubiu ca santierele amplasate in varful dealului sunt cauza pentru care orice ploaie mai serioasa le matura curtile si le pune casele in pericol.
Subprefectul Nita apreciaza ca refacerea si consolidarea zidului distrus de ploaia de miercuri reprezinta o interventie serioasa, care va necesita cateva luni de munca.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.