Patru olimpici internationali au picat BAC-ul 2009

Patru olimpici internationali au picat BAC-ul 2009

0 266

Emotiile Bacalaureatului au trecut deja pentru unii dintre elevii de clasa a XII-a din promotia anului 2009. Olimpicii romani care vor participa la olimpiadele internationale au participat la sesiunea speciala examenului de maturitate organizata pentru ei.
Din pacate, nu toti olimpicii au reusit sa obtina nota de trecere pentru a putea fi rasplatiti cu diploma de BAC. Pentru ei, deceptia ratarii examenului este cu atat mai mare cu cat, acestia nu vor mai putea participa la competitia pentru care s-au pregatit tot anul.
Potrivit sefului Inspectoratului Judetean Scolar Tulcea, Damian Dumitru, examenul propriu-zis s-a desfasurat fara incidente, insa patru dintre olimpicii care au sustinut Bacalaureatul in sesiunea speciala nu au reusit sa-l si promoveze. Acestia vor fi nevoiti sa sustina examenul inca o data, in sesiunea normala.
El a spus ca cei 378 de olimpici internationali au sustinut, in perioada 23 mai – 4 iunie, la Tulcea, bacalaureatul la 41 de discipline. Dintre acestia, 44 sunt olimpici la discipline teoretice si 334 la educatie fizica si sport. Damian Dumitru a precizat ca cei patru elevi care nu au luat note de promovare la bacalaureat sunt olimpici la Educatie fizica si sport. Din cei patru, unul nu a promovat proba la Matematica si trei la Limba romana. “Este un accident. Ei sunt olimpici la Educatie fizica si Sport si s-a intamplat ca la Romana sau Matematica sa nu ia nota de promovare”, a spus seful ISJ Tulcea, Damian Dumitru.
Conform declaratiilor facute de purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), Marian Banu, gradul de dificultate al acestui examen nu difera de cel din sesiunea normala. In acelasi timp, datorita performantelor, toti acesti elevi vor fi admisi cu prioritate la facultate.
Majoritatea dintre ei – 196, au obtinut note intre 8 si 8,99, 140 dintre medii fiind intre 9 si 9,99. Un singur elev a reusit sa promoveze examenul cu nota 10.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.