Elevii brasoveni au scris cea mai lunga scrisoare

Elevii brasoveni au scris cea mai lunga scrisoare

0 236

Scrisoarea pentru Mos Craciun, scrisa de peste 2.000 de elevi din Brasov si care are aproape 415 metri lungime, a ajuns la oficiul postal din satul Rovaniemi, din Laponia. Mos Craciun a recunoscut ca scrisoarea copiilor romani este cea mai lunga pe care a primit-o vreodata si le-a scris acestora cateva randuri, in semn de recunostinta.
„Dragi copii din Romania, va multumesc pentru cea mai lunga scrisoare pe care am primit-o in viata mea. De asemenea, va multumesc pentru efortul vostru de a salva padurile din intreaga lume. Vreau sa va sprijin in actiunea voastra si, in acelasi timp, sper ca padurile sa fie salvate si sa fie tratate intr-un mod corespunzator”, le-a transmis Mos Craciun elevilor brasoveni.
Cea mai lunga scrisoare adresata lui Mos Craciun a fost scrisa pe o rola de hartie masurand 413,8 metri lungime si 37 metri latime. Incepand din 8 decembrie, scrisoarea a circulat prin opt scoli din municipiul Brasov, iar timp de doua saptamani, 2.110 elevi cu varste intre 8 si 14 ani si-au asternut pe hartie cererile catre Mos Craciun.
Mentionam ca dorinta comuna a copiilor a fost ca Mos Craciun sa salveze padurile si planeta. Totodata, scrisoarea de 413,8 metri a fost recunoscuta ca record al lumii in 18 decembrie, dupa o masuratoare realizata de reprezentantul World Recosrds Academy, care, la finalul procedurii, a si acordat diploma „Worlds Longest Letter to Santa Claus” Societatii Romane de Posta, initiatorul actiunii.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.