Intalnire la Sinaia

Intalnire la Sinaia

0 226

Cu carnatul neinghitit, parte din ministrii cabinetului Boc s-au intalnit, joi, la Sinaia, convocati fiind de „tatucul” Basescu, parca mai nelinistit ca oricand. Intalnirea decalata, defazata insotita de multa „ceata” a inceput cam pe la orele 14,00, din sala primii ministri, dintre cei prezenti, incepand sa iasa dupa peste cinci ore de „intalnire cordiala” tovaraseasca.
Nu a luat parte, la aceasta consfatuire de taina, tot cabinetul Boc, asta pentru ca presedintele nu i-a convocat decat pe cei care, imprudenti, si-au ales sa-si petreaca Revelionul pe Valea Prahovei sau zona Brasov. Cei care s-au dus pe la casele lor, mai indepartate, au putut sa-si faca siesta in tihna, iesind apoi putintel la aer curat, ca sa-i admire localnicii.
Cu aceasta ocazie, Traian Basescu a mai pus o barba:
„Cand esti presedintele Romaniei e foarte greu sa iti doresti ceva pentru tine, daca iti doresti ceva, iti doresti pentru tara.”
Mai, sa fie al naibii treaba! Din zece dorinti basesciene, oare cate au fost pentru tara? Cred ca cea mai mare dorinta a presedintelui, legat de tara, este ca aceasta sa nu se duca naibii de tot, ca sa aiba el si gasca lui ce sa mai „palmeze”.
Ministrii, iesind pe rand din sala in care s-au „consfatuit” cu Basescu, au declarat cu totii ca s-a vorbit despre ce trebuie facut in contextul crizei, dar numai dupa ce se va aproba Bugetul pe 2009, un fel de boala lungita si cu pacientul cuplat la aparate care sunt in pana de „curent”.
Tot la Sinaia a ajuns joi, intr-un jeep – ca sa conduci o asemenea trotineta nu-ti sunt necesare acorduri gramaticale – si tanara domnita a pedelistilor juni, Elena Basescu. Nici „colega” – cel putin politica, pentru ca nimeni nu a apucat sa le tina altfel de lumanari – nu a dorit sa lipseasca, ea tragandu-si de-o aripa, prin statiune, Cocosul.
Dar prima doamna a tarii pe unde s-o fi pitit? Oare a inceput sa-i fie rusine sa apara in public langa barbatelul clatinat de vanturile si valtorile functiei, si nu numai?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.