Datorii mari la Spitalul Judetean Brasov

Datorii mari la Spitalul Judetean Brasov

0 253

La Spitalul Judetean Brasov, cunoscut si ca Spitalul Clinic de Urgenta, s-au adunat datorii uriase: 2,5 milioane de euro. Sunt datorii catre furnizori si datorii catre Serviciul de Medicina Legala
Noul director al unitatii medicale, ing. Ioan Muntean, a declarat ca va prezenta o strategie pentru aducerea pe linia de plutire a spitalului, insa nu a dezvaluit si care este aceasta.
Fondurile actuale nu sunt suficiente nici pentru plata salariilor din 15 iunie, deoarece, de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, se vor primi doar 260.000 lei, in loc de 40.000 lei.
Conducerea spitalului spune ca va cere ajutorul Casei Nationale de Ajutor de Sanatate pentru acordarea unei sume in avans, astfel incat angajatii sa nu fie afectati.
De asemenea, stocurile de medicamente mai sunt suficiente doar pentru maxim doua saptamani.
Si uite cum se ajunge la dare si luare de ciubuc in saloanele spitalului/spitalelor, unde insanatosirea sau ameliorarea starii de sanatate ale pacientilor se pun pe o taraba invizibila, dar existenta! Vinovatul? Nu atat proasta administrare a spitalelor, ca nu or fi toti directorii incapabili – ma rafer la toate spitalele si asezamintele de sanatate din tara, a intregului sistem de sanatate romanesc – cat lipsa de bani prin alocarea de la buget a unor sume absolut insuficiente.
Si, normal, vine intrebarea: unde sunt banii luati de la fiecare cetatean al acestei tari in numele Casei de Sanatate? Ce face incapabilul guvern Boc cu ei? Si omul simplu, care, pentru sanatatea sa, trebuie sa scoata tot mai mult din buzunar in detrimentul hranei mai sanatoase si suficiente, a hainelor si incaltarilor, a culturii personale – carti, concerte, teatre – a altor asemenea „maruntisuri” ce ridica nivelul de trai normal, isi exprima simplu banuiala: astia-s hoti si-si umplu buzunarele cu banii nostri.
Mai este ceva de adaugat?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.