Ciocolata neagra si excesele alimentare

Ciocolata neagra si excesele alimentare

0 241

Dupa ce au dovedit deja ca ciocolata neagra este o buna sursa de antioxidanti si de acizi grasi benefici organismului, cercetatorii sustin ca acesta previne si excesele alimentare din perioada Craciunului, informeaza dailymail.co.uk.
Acest studiu efectuat recent de cercetatorii de la Universitatea din Copenhaga a demonstrat faptul ca ciocolata neagra, spre deosebire de cea cu lapte, scade pofta de dulciuri si alimente bogate in grasimi.
Un numar de 16 tineri barbati, cu o buna stare de sanatate si cu o greutate corporala medie, carora le placeau ambele sortimente de ciocolata (neagra si cu lapte), au participat la acest experiment incrucisat, care a avut ca scop descoperirea modului in care cele doua tipuri de dulciuri influenteaza apetitul.
Voluntarii au participat la doua teste separate. In timpul primului dintre acestea, ei au mancat 100 de grame de ciocolata neagra, iar in timpul celui de-al doilea, ciocolata cu lapte. Cu 12 ore inainte de experiment, ei nu au mancat nimic altceva. Ambele varietati de ciocolata au avut acelasi numar de calorii.
In cele cinci ore care au urmat, specialistii au monitorizat apetitul voluntarilor, luand in considerare senzatia de foame, de satietate, de pofta de mancare si dorinta de a consuma alta bucata de ciocolata.
La doua ore si jumatate dupa ce au mancat cele 100 de grame de ciocolata, participantilor la acest experiment le-a fost oferita oferit pizza si li s-a spus sa manance pana cand apare senzatia de satietate.
Cantitatea de pizza necesara pentru satisfacerea senzatiei de foame a barbatilor care au consumat anterior ciocolata neagra a inregistrat cu 15% mai putine calorii decat cantitatea consumata de cei care au mancat cicolata cu lapte. Acest procent a fost considerat de cercetatorii danezi dreptul unul „semnificativ”.
Tototdata, ciocolata neagra i-a facut pe voluntarii din grupul care a consumat acest sortiment sa manance mai putine dulciuri si alimente sarate sau bogate in grasimi.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.