Craciun la Savarsin

Craciun la Savarsin

0 230

Majestatea Sa regele Mihai I, impreuna cu regina Ana si printul si printesa mostenitoare, Radu (Duda) de nu stiu cum si Margaretade etc.vor sarbatori Nasterea Domnului la castelul de la Savarsin, o bucatica din nerusinatele pretentii si retrocedari oferite si acceptate de guvernele Romaniei din ultimul timp, ca doar nu dadeau de la ele.
Ca sa ii respect varsta nu il voi numi pe balbait martoaga si voi incerca, in indignarea mea republicana, sa fiu mai bland, nu mai bun, cum cica trebuie sa fii in preajma unor mari sarbatori religioase, o facatura idioata, caci daca nu incerci sa fii cat mai bun te duc balamalele tot timpul, atunci ce rost mai are prefacatoria acelor cateva zile?
In primul rand Mihai nu mai este rege, pentru ca a abdicat in 1947, fortat fiind nu de comunistii care tineau pistolul in mana, ci de mersul istoriei, asa cum s-a intamplat cu atatia si atatia, la noi sau aiurea, de-a lungul timpului.
Iar Ana nu poate fi regina pentru ca Mihai s-a insurat cu ea dupa abdicare. ca sa nu vorbim de urmase si, maui ales, de acea Duda cazatoare, ajunsa prin mezalianta din taran moldovean nu stiu ce soi de alteta.
Il fac oare hot pe Mihai de Hohenzollern daca amintesc de unele dintre cele mai pretioase tablouri din patrimoniul national, tablouri scoase din tara in octombrie 1947, impreuna cu alte si alte valori, cu care si-a inceput in asa-zisul exil afaceri manoase?
Il fac oare mincinos pe Mihai de Hohenzollern, daca amintesc de cuvintele lui, cand s-a intors prima data in Romania, dupa Revolutie, si cand a afirmat sus si tare ca el nu are absolut nicio pretentie la vreo retrocedare, ci vrea doar sa-si revada „boborul” si plaiurile natale? Iar acuma se trezeste sa insface tot mai mult si ajutat de maini imprumutate, caci ale lui nu-i mai ajung. Si cand prinde vreo ocazie, imparte si el, ca tot politicianul de rand, pachete in stanga si dreapta, ca ignorantii sa-i pupe o mana care nu a semnat nimic rasunator pentru binele tarii, ba din contra, a acceptat executarea lui Ion Antonescu, cel care s-a pus pavaza,in locul lui, distrugerii tarii.
Sa amintesc de zecile si sutele de milioane pe care le-a incasat „printul” Duda ca sa reprezinte, chipurile, interesele tarii, el stie pe unde i-au dorit muschii sa se plimbe?
Nu pot sa-i transmit acum, de Craciun, ca unui om normal, „Sarbatori Fericite”, iar ca unui impostor, sa-i fie rusine.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.