Pana in martie gazelor raman cu pret nemodificat

Pana in martie gazelor raman cu pret nemodificat

0 229

Agentia Nationala de Reglementare in Energie (ANRE) a decis, luni, sa mentina nemodificat pretul gazelor naturale furnizate consumatorilor captivi, inclusiv celor casnici, pentru primul trimestru al anului 2009, potrivit unui comunicat remise AGERPRES.
Raman nemodificate si tarifele de distributie a gazelor naturale in vigoare in prezent.
Decizia Comitetului de reglementare al ANRE are in vedere mentinerea la un nivel rezonabil a pretului gazelor naturale in perioada imediat urmatoare, fara a fi afectata securitatea si continuitatea in furnizare.
Decizia ANRE are in vedere evolutia favorabila a cotatiilor la petrol si produse petroliere, ceea ce va determina scaderea pretului gazelor naturale din import incepand cu primul trimestru al anului 2009.
ANRE a decis totodata sa amane ajustarea veniturilor reglementate si a tarifelor de distributie pentru 1 aprilie 2009, atunci cand acestea vor putea fi implementate fara a se afecta pretul la consumator.
Tot de la aceasta data va incepe si recuperarea sumelor reprezentand diferentele de costuri de achizitie a gazelor naturale, respectiv diferenta dintre costul gazului inclus in preturile platite de consumatori in 2008 si costurile efective de achizitie justificate de operatori pe baza facturilor si a declaratiilor vamale. Recuperarea acestor sume se va realiza, de asemenea, fara modificarea pretului la consumator.
In cursul lunii septembrie 2008, ANRE a primit din partea Distrigaz Sud si EON GAZ Romania cereri de ajustare a pretului final reglementat, iar acestea au fost justificate prin cresterea pretului de import.
Ultima majorare a pretului gazelor naturale a avut loc la 1 iulie, fiind de 12,5 la suta.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.