Bucurestiul devine metropola

Bucurestiul devine metropola

0 231

Potrivit poiectului de Lege pentru Metropola Bucuresti si Regimul Juridic al Capitalei, care se afla in faza de finalizare, Bucurestiul va fi ridicat de la rangul de oras de grad zero la rangul de metropola.
Anuntul a fost facut de catre prefectul Capitalei, Ion Tincu, care a declarat ieri la sedinta Colegiului Prefectural, ca proiectul de lege privind Metropola Bucuresti si Regimul Juridic al Capitalei, urmeaza sa fie finalizat, acesta stipuland ca Bucurestiul va fi ridicat de la rangul de oras de grad zero la rangul de metropola, ceea ce va permite dezvoltarea unitara a orasului, atat din punct de vedere socio-economic, cst si edilitar.
Tincu a afirmat ca odata cu introducerea prin acte normative a conceptului de metropola, inexistent in acest moment in legislatia romaneasca, si ridicarea Capitalei la rang de metropola, va deveni posibila si dezvoltarea zonei metropolitane adiacente.
In cadrul sedintei Colegiului Prefectural al Municipiului Bucuresti, a fost prezentat bilantul activitatii institutiei din acest an, una dintre problemele evidentiate de majoritatea participantilor a fost lipsa sediilor sau desfasurarea activitatii in cladiri cu un grad seismic ridicat.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.