Festivalul Artei miscarii la Busteni in iunie 2009

Festivalul Artei miscarii la Busteni in iunie 2009

0 275

Localitatea Busteni de pe Valea Prahovei, se va transforma pentru cateva zile in centrul cutural, in primul rand, al dansului profesionist si, nu in utlimul rand, al artei.
In perioada 6 – 7 Iunie 2009, va avea loc evenimentul inaugural: “Memento Vivere Festival – Sarbatoreste Viata Prin Arta!”
Evenimentul, non-competitiv in natura, va cuprinde mini-spectacole, recitaluri, workshop-uri, proiectii si demonstratii sustinute si realizate de artisti independendenti din Romania si strainatate, apartinind diferitelor arii si moduri de exprimare ale artei: dans, muzica, teatru, film, fotografie, pictura sau design.
Festivalul este organizat de Catrina si Bogdan Heretoiu alaturi de toti membrii companiei “Memento Vivere Dance Theater Company” si in parteneriat cu Casa de Cultura din Busteni.
Dintre momentele care fac parte din programul festivalului, amintim atelierele „Awareness Through Movement – Metoda Feldenkrais®” si „Contact Improvisation”, dedicate dansatorilor si actorilor profesionisti si amatori, precum si publicului pasionat de studiul miscarii.
Aceste workshop-uri promoveaza metode de imbunatatire a repertoriului de miscare al artistilor din teatru si dans, metode apreciate si practicate in mod special in Statele Unite si Europa.
Festivalul Independent „Memento Vivere Festival – Sarbatoreste Viata Prin Arta!” se adreseaza publicului, dar si artistilor de pretutindeni. Astfel, el se doreste a fi o punte de legatura intre artistii tineri fie ca acestia sunt romani sau de alte nationalitati, fie ca se exprima in Romania sau in orice alt colt al lumii.
Un preambul al evenimentului organizat la Busteni va consta in organizarea, pe data de 5 iunie 2009, a unor repetitii generale a spectacolului, precum si a unor mini-cursuri de studiu al miscarii – ambele activitati fiind oferite gratuit copiilor din comunitatile de pe Valea Prahovei, dar si unora dintre copiii care traiesc sau sunt internati in institutii precum Centrul de Plasament si respectiv Sanatoriul Balneoclimateric de Copii din Busteni.
Acest model de eveniment, festival combinat cu repetitii si cursuri dedicate comunitatilor unde se desfasoara este “semnatura” a ceea ce incearca sa realizeze organizatorii prin Memento Vivere Dance Theater Company in Romania.
Busteniul este incubatorul acestui proiect-model realizat in parteneriat cu Casa de Cultura Busteni. Se doreste ca acest eveniment sa cuprinda cat mai multe orase din tara.
Mai multe informatii despre programul si modalitatea de participare a artistilor, precum si a publicului, in cadrul evenimentului „Memento Vivere Festival – Sarbatoreste Viata Prin Arta!” gasiti pe site-ul: http://www.mementoviveredt.com/Festival

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.