Sfantul Spiridon – opreste foametea

Sfantul Spiridon – opreste foametea

0 211

Cuviosul Parintele nostru Spiridon, facatorul de minuni, a trait pe vremea imparatului Constantin cel Mare si a lui Constantie, fiul lui.
Era simplu la purtari si smerit cu inima. La inceput a fost pastor de oi. Apoi s-a insurat, iar dupa moartea sotiei a fost facut episcop. Dumnezeu i-a dat harul tamaduirilor in asa masura ca a fost numit facator de minuni.
Multora le-a prezis cele viitoare prin darul sau cel dumnezeiesc al cunoasterii de mai dinainte a lucrurilor.
Ca sfantul era milostiv si indurator o arata intamplarea cu cei ce au incercat sa-i fure oile din turma. Sfantul nu numai ca a dezlegat pe hotii ce fusesera inlantuiti cu lanturi nevazute toata noaptea, dar le-a dat la plecare si un berbec, ca sa nu le fie in zadar privegherea cea de toata noaptea.
Sfantul Spiridon a luat parte la intaiul Sinod Ecumenic de la Niceea din 325. Acolo i-a uimit pe eretici cu intelepciunea sa si pe multi arieni i-a adus la dreapta credinta in dumnezeirea lui Hristos.
Sfantul Spiridon a ajuns mare facator de minuni, prin nemarginita sa smerenie, credinta curata si harul dumnezeiesc. Prin rugaciunile sale, a adus ploaie la vreme de seceta, mai multi morti a inviat, un rau si-a schimbat curgerea si de mai multe ori i s-au descoperit tainele inimii oamenilor.
Moastele sale facatoare de minuni se pastreaza in insula Corfu, unde au ramas nestricate pana in ziua de azi.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.