Spitalul Clinic Judetean a fost securizat

Spitalul Clinic Judetean a fost securizat

0 289

Mai nou, datorita unei reorganizari si ca urmare a lucrarilor de modernizare efectuate la Spitalul Judetean, in incinta cladirii acestuia nu se mai intra ca in satul fara caini al lui Papura-Voda. A fost introdus un sistem care permite personalului – medici si asistente, plus personal auxiliar – sa intre pe baza de cartele electronice codificate si prin locurile special stabilite.
Nici vizitatorii nu mai pot intra oricand si pe oriunde in spital, ei trebuind sa respecte un program strict, stabilit zilnic pe intervalul orelor 15,00 – 17,00, si nu pe oriunde, ci doar pe intrarea principala.
Prin aceste masuri s-a cautat sa se stopeze harababura din spital, in care uneori intalneai mai multi „civili” decat pacienti.
In plus, in spital exista oameni speciali pentru paza, atat pe la usile securizate, cat si la diferitele etaje, aceasta pentru mentinerea ordinii si prevenirea patrunderii neavenitilor in zone interzise.
Aceasta reorganizare a activitatii in spital a adus linistea necesara procesului medical.
Insa nemultumiti de acest sistem sunt studentii medicinisti care isi fac orele de practica aici, ei nefiind posesori de cartele de intrare, fiind uneori nevoiti sa stea la mila paznicilor sau a personalului sanitar pentru a li se permite patrunderea in spital, dupa cum au afirmat cativa dintre ei, cu care am intrat in contact.Personal cred ca aceasta se datoreaza si aspectului mai „liber” in tinuta si comportament a unora dintre ei, care pe mine nu m-ar deranja, dar care pesemne ii deranjaza pe altii.
In legatura cu accesul in spital al unora indrituiti sa fie prezenti in interior, dar nu au respectivele cartele electronice, Luminita Nitu, purtatoarea de cuvant a spitalului declara: „Cei care vin sa faca practica la noi au legitimatii si carnete de student.Ei sunt trecuti in evidentele noastre, iar cand vin in spital intra pe baza actelor care atesta ca ei sunt studenti practicanti. In ceea ce ii priveste pe medicii rezidenti, ca si pe angajatii care inca nu au primit o cartela de acces, vom face tot posibilul sa le dam acestora cartele pana la sfarsitul anului.”
Prin acest nou sistem de acces si paza se doreste limitarea furturilor, a distrugerilor, indepartarea intrusilor, prevenirea incendiilor si protectia si protejarea persoanelor internate si a personalului medical. Acest sistem reduce si cheltuielile de curatenie, limitandu-se si riscul de infectii nosocomiale (in traducere normala: aducere de microbi de afara)
Este o masura binevenita, dorita a se extinde si in celelalte spitale brasovene.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.