Parada Carnatilor in Covasna

Parada Carnatilor in Covasna

0 302

La sfarsitul acestei saptamani se va desfasura in Covasna o parada a carnatilor, in cadrul unui concurs de preparat aceste delicioase bucate.
Astfel, 35 de echipe din tara si din strainatate s-au inscris deja la acest concurs, care se va desfasura sub genericul „Parada Carnatilor”. Concursul se inscrie in manifestarile prilejuite de Zilele Turismului Covasnean.
Este vorba de a noua editie a acestui festival, care va cuprinde si alte genuri de manifestari, in special culturale, prilejuite de asemenea evenimente.
Revenind la concursul culinar, putem arata ca, in schimbul unei taxe de participare, echipele concurente vor primi din partea organizatorilor membrana (matze) si carne pentru umplerea carnatilor, precum si vase pentru preparat, urmand ca restul ingredientelor si condimentele sa fie asigurate de participanti, in raport de retetele preferate si cantitatea ce vrea sa o prepare fiecare.
Juriul va fi format din specialisti, bucatari si oameni de afaceri in domeniul gastroculinar. Acesta va analiza cate o bucata de carnat de 50 de centimetri si va premia nu doar gustul acestuia, ci si modul de prezentare, caci se stie:omul mananca intai cu ochii, apoi cu gura.
Acest concurs este binevenit in cadrul festivalului, pentru ca se cunoaste cat de priceputi sunt covasnenii in transformarea si prepararea, mai ales a carnii de porc, in gustoase produse, prin combinarea acestei carni cu tot felul de mirodenii si iuteli. Iar participarea si a unor echipe din alte parti ale tarii, precum si din strainatate, nu poate decat face ca nivelul concursului sa creasca.
Doamne, cand ma gandesc ce o sa fie pe acolo, imi si lasa gura apa!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.