Taxa auto

Taxa auto

0 250

Prevederea privind suspendarea taxei auto pentru vehiculele cu o capacitate cilindrica de pana la 2.000 cmc, inmatriculate incepand cu 15 decembrie 2008 pe teritoriul Uniunii Europene, se aplica in cazul autovehiculelor cu norma de poluare Euro 4, afirma purtatorul de cuvant al Guvernului.
„Articolul al 2-lea al ordonantei se refera la autovehiculele care vor fi inmatriculate, incepand cu data de 15 decembrie 2008, pe teritoriul Uniunii Europene, ceea ce se traduce prin autovehicule cu norma de poluare Euro 4”.
Taxa pe poluarea auto a fost triplata luni, odata cu publicarea in Monitorul Oficial a ordonantei si trebuie platita incepand de marti la valoarea majorata.
Actul normativ prevede totodata, la articolul 2, ca taxa va fi suspendata incepand cu 15 decembrie 2008, pentru autovehiculele cu o capacitate cilindrica de pana la 2.000 cmc si care sunt inmatriculate pentru prima data in Romania sau in alte state membre UE, fara nicio referire la criteriul privind normele Euro 4, inclus in proiectul initial.
O alta modificare, extrem de importanta, este legata de data de la care va intra in vigoare ordonanta 15 decembrie 2008. O rectificare care amplifica o bulibaseala existenta nemultumind pe toata lumea. O nemultumire care a demarat duminica la Brasov, cu un mars a celor care au dorit sa vanda la Targul auto de la Tarlungrni si care continua
la scara nationala.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.