Eveniment la Tarlungeni

Eveniment la Tarlungeni

0 326

Ieri au fost inaugurate doua obiective majore pentru viata sociala a comunei Tarlungeni, ambele realizate cu fonduri guvernamentale.Este vorba despre dispensarul din satul Purcareni si de o noua sala de sport, cu 150 de locuri.
Dispensarul nou reabilitat din satul Purcareni este dotat cu aparatura medicala necesara desfasurarii in bune conditii a activitatii specifice unui cabinet de medicina primara. Tot in aceeasi cladire au mai fost amenajate si spatii cu alta destinatie decat cea medicala: locuinte de serviciu pentru specialistii veniti din afara localitatii si care au de gand sa ramana si sa-si desfasoare activitatea in Tarlungeni.
Suma cheltuita pentru lucrare este de aproximativ 1,3 milioane de lei, din care participarea cu banii localitatii se ridica la suma de 350.000 de lei.
Al doilea obiectiv realizat, sala de sport, se afla langa targul auto, in zona unui vechi teren de fotbal, incercandu-se astfel crearea unui minicomplex sportiv.

Primarul comunei, Kiss Iosif, impreuna cu unul dintre invitatii sai de onoare, deputatul Laszlo Borbely – de, ambii au sange udemerist! – au taiat panglica inaugurala a impozantei sali de sport, pentru realizarea careia s-au investit peste 4,2 milioane de lei din fonduri guvernamentale si 550.000 de lei din bugetul local.
Este vorba despre o sala polivalenta, realizata dupa standarde europene, avand 150 de locuri in arena, cu spatii moderne pentru spectatori si sportivi, respectiv sauna, vestiare amenajate corespunzator si centrala termica.
„In comuna sunt peste 1.400 de copii, care aveau nevoie de un loc in care sa-si desfasura orele de educatie fizica si, de ce nu, pentru a face performanta. Comunitatea isi va putea petrece timpul liber prin practicarea unor sporturi de echipa. Dar aici vor putea fi organizate si competitii de anvergura”, a declarat primarul Kiss.
Consiliul Local a aprobat recent si amenajarea in zona a unui bazin de inot, precum si a unui teren sintetic de fotbal, pe o suprafata totala de 5.000 de mp. Pentru realizarea lor se doreste accesarea de noi fonduri. Deputatul Laszlo Borbely, fost ministru al Dezvoltarii Regionale si Locuintei a fost impresionat de primirea facuta de un grup de copii din comuna, care i-a urat „Bun-venit!” in limbile reprezentantive din comunitatea tarlungeneana, respectiv romana, maghiara si rromani, adica tiganeste.
Si uite cum se poate „la tara”, atunci cand sunt lasate la o parte disputele politice, in interesul comunitatii, iar la Brasov, ditamai orasul, un scripcar trebuie sa scartaie intotdeauna in contratimp, daca nu se danseaza dupa falseturile lui!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.