Fiice pedeliste pentru europarlamentare (II)

Fiice pedeliste pentru europarlamentare (II)

0 271

Iata cate ceva despre tatic si fiica.
Oana Antonescu a declarat ca activitatea din filiala a fost singurul atu.
„Consider ca activitatea mea in judetul Dambovita a fost cea care i-a convins pe colegii mei sa ma voteze. Nu stiu daca am fost favorizata sau nu, dar eu zic ca, daca influenta tatalui meu ar fi contat, ar fi contat si în 2007, cand am candidat la europarlamentare si nu am prins un loc eligibil. Cred ca am ceva de spus si o sa demonstrez asta si cred ca am avut si o sansa in plus, datorita scorului organizatiei Dambovita“.
Uite alte barbi mai mari decat ale lui Dumnezeu si sf.Petru la un loc! Oare chiar nu le este rusine sa minta in halul acesta? O fi scuzand scopulk mijloacele, dar pedelistii au cam intrecut masura, mai ales ca este vorba de relatia cu poporul si tara, nu de ceva strict personal. Sau ma insel eu?
Iata si cate ceva din „istoria” lui Marin Antonescu.
Potrivit volumului „Ascensiunea lui Traian Basescu”, semnat de istoricul Marius Oprea si publicat in fragmente in 2008 de „Observator Cultural”, Marin Antonescu „era cel care coordona, ca sef de serviciu, spionajul in Belgia, cel de-al doilea securist care se afla inainte de 1989 cu misiune la Bruxelles, practic, ºeful sub acoperire al rezidentei Securitatii de aici”.
Antonescu nu a negat niciodata ca l-a cunoscut pe Basescu in acea perioada, cand actualul sef al statului lucra la Navrom.
„L-am cunoscut cand am avut niste incidente legate de carnetele unor marinari care plecau pe mare si pana la intoarcere le expira viza. Cel care le-a prelungit vizele, in calitate de consul, eram eu. A venit cu sacosa de carnete de marinari si cu tabelul aferent. Eu am spus ca vin eu la Anvers. Ne-am dus pe vas, am mancat o friptura, am pus vizele”, declara Antonescu, citat in volumul lui Marius Oprea.
In acelaºi document, Antonescu sustine ca Traian Basescu banuia ca el era securist, pentru ca „e baiat destept si cred ca i-a trecut prin cap”, dar a negat totodata ca actualul sef al statului ar fi avut o misiune sub acoperire. „Daca ar fi avut, eu as fi stiut.”
Dupa Revolutie, cei doi au pastrat legatura. Antonescu a devenit prefect de Damboviþa in 1993, dupa scindarea FSN-ului, iar in 1996 s-a inscris in PD la recomandarea lui Basescu catre Petre Roman.
Din povestirile fostului premier reiese ca actualul sef al statului ar fi spus despre Antonescu ca e „superiorul pe linie profesionala de la Anvers”. Ulterior, Basescu a negat sintagma, declarand ca „memoria îi joaca feste fostului prim-ministru Roman”.
Personal cred totusi ca Petre Roman nu s-a sclerozat inca in asemenea hal ca sa uite cu cine a avut de a face, mai ales fiind vorba de Traian Basescu, mesterul care l-a matrasit din PD. In plus, este stiut ca toti marinarii de cursa lunga „dadeau cu subsemnatul” pe la baietii cu ochi albastri din Secu, asa ca matelotul din fruntea tarii dovedeste ca minte de stinge la tot pasul, in favoarea sa, spunand adevarul doar cand mai cere un whisky.
In cazul de fata este totusi de remarcat un praf de sinceritate in ce il priveste pe Marin Antonescu, fericitul tatic al fericitei candidate spre Bruxelles.
Sunt curios ce va mai iesi la iveala pana in 7 iunie!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.