Fiice pedeliste pentru europarlamentare (I)

Fiice pedeliste pentru europarlamentare (I)

0 249

Se pare ca moda fiicelor aspirante la un fotoliu de eurodeputat a prins bine in Partidul Democrat-Liberal. Iata ca si Oana Antonescu, fiica lui Marin Antonescu, ex-consul la Bruxelles si posesor de certificat de politie politica de la CNSAS, se regaseºte pe locul 10, considerat eligibil, pe lista PDL pentru alegerile din 7 iunie. Anonima pe plan politic, dar cu un CV impresionant, Oana Antonescu ii datoreaza ascensiunea in partid tatalui si relatiei acestuia cu presedintele Traian Basescu
Marin Antonescu, despre care Petre Roman spune ca Basescu il recomanda ca fiind „superiorul pe linie profesionala de la Anvers“, i-a rezervat fiicei sale un loc eligibil la Bruxelles.
Marin Antonescu a devenit intre timp vicepresedinte al Consiliului Judetean Dambovita, precum si al organizatiei judetene a PDL, a declarat ca pozitionarea fiicei sale pe lista partidului a fost „matematica pura”, dar nu neaga faptul ca numele de familie a ajutat-o sa ajunga aici.
„Ea (Oana Antonescu) si-a depus CV-ul la organizatie si intentia de a candida si a fost votata in unanimitate de colegi. Eu n-am avut drept de vot pentru ca eram in conflict de interese. Dar a fost matematica pura, pentru ca s-a decis la centru ca filialele in ordinea procentelor obtinute la alegerile trecute au avut dreptul sa-si impuna candidaþii. Noi, la Dambovita, l-am sustinut pe locul unu pe domnul Stolojan, dar apoi el a fost propus de centru, asa ca ne-a revenit locul 10, pentru ca suntem filiala pe locul sase pe euroregiuni. A mai intentionat sa candideze un coleg, dar si-a retras candidatura”, declara Antonescu. Acesta sustine ca fiica sa a reusit sa-si convinga colegii de partid s-o sustina, pentru ca „a mers cu ei in toate campaniile, s-a implicat si a mai candidat o data in 2007, pe locul 25”.
Cred si eu ca au sustinut-o colegii damboviteni, cu asemenea babac, fost sef al actualului sef suprem! Si sa mai crezi basmele pedeliste!
„Oana isi doreste sa candideze, nu a fortat-o nimeni. Nu stiu daca functia mea a contat, probabil ca da, probabil ca nu. Unii pot sa creada ca da, dar va recomand sa va uitati pe CV-ul ei ca sa va convingeti ca merita. Legat de faptul ca e necunoscuta, ea e poate singura necunoscuta de pe loc eligibil, ca asa sunt multi. Fatalmente se intampla asa, pentru ca ajung sa fie cunoscuti doar cei de la centru”, comenteaza Antonescu.
Iata si acest CV al acestei necunoscute candidate, cu sprijin si spate acoperit de babacu’.
Candidata PDL la alegerile europarlamentare se lauda in CV cu o serie de diplome si certificate obtinute la universitati de prestigiu din Europa si, paralel, cu o experienta vasta care nu i-a adus impliniri materiale. Oana Antonescu are 30 de ani si a absolvit dreptul la Universitatea Titulescu din Bucuresti, a facut studii postuniversitare la SNSPA si Institutul Diplomatic Roman, a castigat o bursa pentru studii europene la Universitatea din Birmingham si a primit certificate de engleza pentru afaceri de la Universitatea Cambridge. A lucrat ca avocat asociat la doua airme de avocatura, a fost consilier la Cancelaria primului-ministru in Cabinetul Tariceanu I in perioada 2005-2007, iar in prezent este asistent la cabinetul europarlamentarului Rareº Niculescu. Potrivit declaratiei de avere publicate pe site-ul BEC, Oana Antonescu a castigat anul trecut din activitatea de la cabinetul eurodeputatului 32.000 de euro. Nu are alte venituri, datorii sau proprietati.
Ciudat ca este atat de „saraca” fata de alte fiice de babaci barosani, si aici ma refer la fetitele basesciene, mai ales la cea mare. Sau prestatiile ei au fost atat de slabe incat nu a meritat mai mult. Si atunci cum sa ne reprezinte la Bruxelles?
Sursa: Cotidianul

(va urma)

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.