Muzeul Bran se redeschide pe 1 iunie 2009

Muzeul Bran se redeschide pe 1 iunie 2009

0 265

Luna acesta Castelul Bran, simbolul turismului in judetul Brasov ,dar in tara, isi schimba proprietarul. Pe data de 18 mai, Arhiducele Dominic de Habsburg si surorile sale, Maria Magdalena Holzhausen si Elisabeth Sandhofer, proprietarii Castelului Bran, vor prelua domeniul in administrare.
Vestea buna este ca Dominic de Habsburg a anuntat ca va redeschide oficial, pe 1 iunie, monumentul istoric, pe care Ministerul Turismului urmeaza sa il promoveze, in continuare, ca pe o importanta atractie turistica a Romaniei. Inaugurarea va avea loc de la ora 13.00 si va include un tur privat al castelului si lansarea vinurilor Chateau Bran – Merlot 2007, editie limitata, 10.410 sticle, si Cabernet Sauvignon, editie de colectie, 1377 de sticle, cu semnatura lui Dominic de Habsburg. Vinurile vor putea fi achizitionate din magazinul de suveniruri al Castelului.
Proprietarii au in vedere si actiuni de renovare, mai intai, la Casa administratorului, unde intentioneaza sa deschida un magazin de suveniruri, si la Casa de ceai, care are destinatia de wine lounge de lux, dar si in corpul castelului, fiind nevoie de refacerea tencuielii exterioare, a acoperisului, precum si a pavajului din curtea interioara. Pentru a realiza aceste actiuni, proprietarii trebuie sa obtina, insa, avizele necesare de la Ministerul Culturii, pentru ca renovarea presupune interventii asupra unui monument istoric din categoria A.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.