Berceanu despre tronsonul Comarnic – Brasov

Berceanu despre tronsonul Comarnic – Brasov

0 292

Ieri, pe micile ecrane a fost prezentata vizita lui Boc, insotit de Berceanu, pe ciotul de autostrada Bucuresti – Brasov. Erau ca un popa cu tarcovnicul sau la mijlocul unui parastas bogat, cand deja te ia limba pe dinainte.Si printre turuielile optimiste ale lui Boc – asta este in stare sa faca si el pentru guvern! – a apucat si Berceanu sa-i ina isonul cu cativa psalmi despre continuarea lucrarilor si despre tronsonul Comarnic – Brasov, care, intr-adevar, este cel mai greu de pe tot traseul.
In acest sens ministrul Berceanu a anuntat firmele care se vor ocupa de constructia autostrazii Bucuresti – Brasov, care sunt aceeasi ca atunci cand s-a semnat primul contract pentru autostrada de catre Miron Mitrea, in urma cu cinci ani, atata doar ca acuma toata treaba va costa cu doua sute de milioane de euro mai mult, ca s-a schimbat Maria, chiar daca a ramas palaria.
Astfel, portiunea de autostrada Comarnic-Brasov va fi finalizata de concernul franco-elen Vinci Concession – Aktor Concession – Vinci Construction Grand Projets – Aktor. Concernul se va ocupa atat de realizarea autostrazii, cat si de administrarea ei pentru urmatorii 30 de ani, iar statul va putea prelua administrarea autostrazii dupa trecerea acestui termen. Lucrarile vor incepe in 2010, in februarie, fara insa ca Berceanu sa precizeze si cand vor fi finalizate acestea, estimandu-se cel putin patru ani.
Tronsonul Comarnic-Brasov are o lungime de 58 km, pentru executarea caruia statul va plati, in urmatorii 30 de ani, 1,2 miliarde de euro, fara TVA, cu titlul de „plaþi de disponibilitate”, iar utilizatorii autostrazii vor plati o taxa maximala de 1,75 euro/axa/100 km.
„Deci au autoturism va plati pentru cei 58 km cel mult 2 euro”, a precizat Berceanu.
Acest nivel maximal al taxei va fi insa fix doar pentru primul an de utilizare, el putand fi modificat ulterior. Iar dumneavoastra, stimati cititori, ati vazut cumva prea multe si semnificative ieftiniri prin tara?
Ramane insa de vazut, caci nici ministrul Berceanu si nici PD-L-ul nu-s batuti in cuiele puterii si guvernarii, asa ca ce nu aduce anul poate aduce ceasul.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.