Animal Planet si Rezervatia de ursi de la Zarnesti

Animal Planet si Rezervatia de ursi de la Zarnesti

0 272

Canalul de televiziune Animal Planet difuzeaza, in aceasta saptamana, un documentar despre Rezervatia ursilor de la Zarnesti “Libearty”. Documentarul va fi prezentat in fiecare seara, pana pe 7 decembrie, la ora 22,00.
Cei 40 de ursi bruni aflati in rezervatie au fost adusi, de reprezentantii Asociatiei brasovene “Milioane de Prieteni”, din diverse locuri din tara, unde animalele erau tinute in spatii inchise, de dimensiuni mici, in apropierea unor restaurante, pensiuni, sau de la gradini zoologice care sunt in curs de desfiintare.
Rezervatia “Libearty” se afla la intrarea in orasul Zarnesi, la poalele Masivului Piatra Craiului, si se intinde pe o suprafata de 50 de hectare de padure, pusa la dispozitie de Primaria Zarnesti, cu titlu gratuit. A fost infiintata in anul 2007, in baza unui proiect in parteneriat, de catre Asociatia Mondiala pentru Protectia Animalelor (WSPA), Primaria Zarnesti si Asociatia “Milioane de Prieteni” din Brasov.
In incinta rezervatiei se gasesc bazine de apa, barloguri, un punct de supraveghere si monitorizare a animalelor, un sediu administrativ prevazut cu sala de conferinte.
Rezervatia a inceput sa fie vizitata atat de turisti straini, cat si de romani.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.