Parlamentarii UDMR protesteaza impotriva OU 37/2009

Parlamentarii UDMR protesteaza impotriva OU 37/2009

0 271

Parlamentarii UDMR din Harghita au amplasat, joi, in centrul capitalei de judet, Miercurea Ciuc, un banner imens pe care este scris „Cimitirul Guvernului”. Este forma de protest aleasa de ei In acest fel, UDMR contesta Ordonanta de Urgenta prin care Guvernul ii va schimba pe sefii serviciilor descentralizate
„Aceasta decizie nu este altceva decat crearea unui cimitir mare in care toate institutiile deconcentrate o sa intre”, a declarat Attila Korodi, deputat UDMR.
Reprezentantii Uniunii spun ca vor uza de toate formele legale de protest pentru a impiedica aplicarea acestui act normativ.
„Am semnat, toti parlamentarii UDMR, motiunea de cenzura. Motiunea este intocmita si semnata impreuna cu PNL”, a afirmat si Gyerko Attila, senator UDMR.
Protestele vor continua pe parcursul intregii luni. In fata institutiilor unde vor fi schimbati directorii va fi amplasat cate un panou de culoare neagra pe care va scie: „De la aceasta institutie a fost dat afara un director”.
In judetul Harghita, 16 servicii deconcentrate au fost afectate de aceasta Ordonanta de Urgenta.
Daca pe liberali ii doare aceasta ordonanta din punct de vedere pur politic, la udemeristi treaba se schimba complet. Pe ei nu-i doare decat politica proprie, care este, in principal, dobandirea unei autonomii de neinteles pentru orice om normal. Astfel, ei profita din nou de circumstante ca sa traga spuza pe turta lor etnica, asa ca autoritatile ar putea interveni ca sa dispara asemenea bannere, scrise in maghiara, dew parca Miercurea Ciuc ar fi un cartier al Budapestei.
Sau asa viseaza UDMR-ul?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.