Disparitia civilizatiei umane in 2012? (I)

Disparitia civilizatiei umane in 2012? (I)

0 286

Asta vrea sa prevada un top al potentialelor catastrofe care vor fi posibile cauze de distrugere a civilizatiei umane in 2012.
Sa incercam un mic istoric, la indemana oricui.
O civilizatie in zona Americii Centrale care a inflorit intre anii 2000 i.H. si 900 d.H. – pentru cine nu este inca obisnuit cu noua denumire: i.H = inainte de Hristos sau inainte de era noastra, iar d.H este echivalentul lui dupa Hristos, adica era noastra – este cea Maya, care a disparut misterios dupa acel secol.Maya a lasat in urma o serie de monumente impresionante si dovezi ale unor cunostinte matematice si astronomice de neegalat in lumea pe care o numim antica, fara sa stim ce a fost inaintea ei decat presupuneri si teorii neconfirmate. Civilizatia Maya a lasat una dintre cele mai controversate mosteniri: aceasta este Calendarul Mayas, care are o durata completa de circa 26000 de ani si se termina in 2012. Aceasta data a dat posibilitatea omenirii sa vina cu o serie de ipoteze despre un prezumtiv sfarsit al lumii. Interesant este ca mayasii nu au nici un fel de profetii cu privire la incheierea acestui ciclu.
In acest sens, printre cele mai cunoscute teorii este cea a Planetei X sau Nibiru. Acest pseudo-corp, sau eventuale corpuri incluzand sateliti, ar trebui sa intre in sistemul nostru solar, eventual sa-si faca doar aparitia intr-un fel sau altul, in preajma zilei de 21 decembrie 2012. Unii sunt de parere ca se va ciocni cu Pamantul, altii cred ca doar trecerea sa prin SOL va descentra echilibrul newtonian suficient de mult pentru a duce la sfarsitul actualei civilizatii umane. Este o eventualitate presupusa, pentru ca nici matematica exacta de pe Pamant nu poate fi raportata la existenta Universului.
Nibiru nu este o idee noua si a fost avansata pentru prima oara de catre Philolaus, un filosof grec care a trait in jurul anului 350 i.H. Chiar daca nu avea acelasi nume atunci, este vorba de parere ca Pamantul ar trebui sa aiba o contra-planeta care sa pastreze echilibrul.
In perioada contemporana, un astronom amator, Zecharia Sitchin, a afirmat ca a descoperit in textele sumeriene, cele care descriu creatia, existenta a doua planete care s-ar fi ciocnit in trecut, formand Luna, centura de asteroizi de langa Marte si Pamantul. Nibiru sau ce a mai ramas din acea planeta, a ajuns pe o orbita eliptica foarte mare – mare pentru noi si farama noastra de existenta palpabila – si trece periodic, odata la circa 3600 de ani, prin sistemul nostru solar.

(va urma)

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.