Stop sa traiti bine!

Stop sa traiti bine!

0 258

Tigancile imputite si gaozarii au din nou de lucru zilele astea. Cele doua categorii prezidentiale de gazetari pot atine iarasi calea sefului statului. Traian Basescu se afla intr-un periplu prin supermarketuri, ca sa demonstreze ca rafturile sunt pline cu produse romanesti si sa-i indemne pe romani sa-si cumpere si ei marfuri de provenienta mioritica. Presedintele este insotit de consoarta, la fel cum era si pe vremea cand il acostase jurnalista smeada care si-a atras cunoscutul apelativ rasist. Fotografii si cameramanii media l-au surprins pe chiriasul Cotrocenilor cu cosul plin de iaurturi, pesemne romanesti, incercand sa dea un exemplu ca made in Romania este o marca onorabila care merita cumparata.
Daca nu de mancat, presedintele si-a luat iaurtul ca sa sufle-n el. S-a ars deja cu ciorba de Cotroace din meniul palatului de fiecare data cand l-a avut la masa pe Tariceanu. In ciuda urii declarate care ii desparte, premierul si presedintele au cazut la pace pe suspect de multe chestiuni de cand s-a declansat criza economica. Au anulat taxa auto, doar-doar va cumpara lumea Dacii. Ca sa-si ia Logan, Basescu a renuntat la celebra masinuta albastra germana, care l-a purtat acasa de la toate petrecerile la care a adastat pana in zori. Ca sa-i urmeze exemplul, premierul ar trebui sa vina maine la serviciu cu trotineta, pentru ca de faza de bicicleta a trecut in vara.
Ceva din nostalgia bicicletei tot a pastrat, de-a revenit la tandemul cu Basescu. Premier si presedinte pedaleaza acum pe cumpararea de romanesc. By Romanian! este noul slogan care ii uneste. Amandoi s-au uitat peste tara si ne-au vazut ghiftuiti de trufandale straine si intoliti cu etichete alogene.
Bietul roman ar trece pe regim romanesc, dar e cam mare inghesuiala de venetici la servicii si resurse. Mai rau ca in scheciul lui Tanase, telefoanele-s la greci, petrolul la kazahi si austrieci, gazul si apa la francezi, cimentul asijderea, curentul la italieni.
Inca n-a privatizat nimeni opaitul si n-a inregistrat la OSIM stevia. Deci, nu e totul pierdut. Corabia inca pluteste. Capitanul, coborat la tarm sa dea o raita prin supermarketuri, trimite cablograme: Stop sa traiti bine!

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.