Taxiuri la control

Taxiuri la control

0 335

Ieri dimineata Politia Rutiera a organizat un control a celor care practica taximetria. Actiunea a inceput la ora 9,00, dar „prada” a fost cam slabuta, pentru ca, imediat dupa aparitia echipajelor de politie, taximetristii s-au anuntat, prin statii, intre ei, asa ca cei in neregula au avut tot timpul sa dispara.
Controlul trebuia sa scoata la iveala taximetristii care practica aceasta meserie fara actele in regula, incepand cu atestatele si continuand cu toate celelalte acte care permit transportul de persoane.
Actiunea a inceput pe str. 13 Decembrie, cam pe la intersectia cu Vlaicu si Garii, la sesizarea locuitorilor din zona precum ca aici apar o serie de taxiuri care nu par a fi in regula.
De vina sunt, intr-o masura, si patronii firmelor de taximetrie, care angajeaza oamenii „la negru”, pentru a face economie la birurile catre buget. Apoi, se pot intalni taxiuri cu turele ciudate, fara insemnele apartenentei la vreo grupare de taximetrie, si care practica tarife (neafisate pe portiere) dupa bunul plac, asa cum cotidianul nostru a mai semnalat.
S-au aplicat circa zece amenzi, dar este ciudat ca taximetristii stiau de actiune inainte de declansarea ei, cu toate ca subinspectorul Constantin Popica sustine: nimeni nu a stiut, de la noi (Politia Rutiera, n.r.) nu a transpirat nimic.
Pe naiba, transpira chestii mult mai importante, d-apoi fleacul acesta de control, cu clopoteii agatati de coada pisicii!
Oricum, si cu rezultatul acesta, nu se poate spune ca actiunea a fost apa de ploaie. Prin ea li s-a adus aminte celor in neregula ca mai exista si legi.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.