Greva spontana la Hidro II

Greva spontana la Hidro II

0 252

Ieri dimineata, lucratorii de la Hidromecanica II – muncitori si personal TESA – nu au mai vrut sa intre la lucru, ci au pornit o greva spontana, in curtea intreprinderii.
Motivul? De peste trei luni marea majoritate a angajatilor, mai ales cei din TESA, nu si-au mai primit salariile, astfel nemaiavand ce pune pe masa familiei si, mai ales, copiilor, ca sa nu mai vorbim de sumele datorate la utilitatile curente, care se aduna si se aduna, caci nici Electrica, nici Distrigazul, nici ceilalti furnizori nu iarta.
Ion Simion, vicepresedintele sindicatului, declara ca s-a discutat in mai multe randuri cu conducereasocietatii comerciale, alegandu-se cu eterne promisiuni, dar fara rezultat concret prin buzunarele angajatilor.
Tehnicianul Dima Dosca arata ca grevistii sunt hotarati sa nu reia lucrul pana nu-si primesc banii, mai ales ca se apropie Sarbatorile de Iarna, pe care vor sa le petreaca si ei crestineste.
Angajatii de la Hidro II se tem ca se pune ceva la cale, neplata salariilor fiind si urmarea unor recente disponibilizari. Ei se intreaba daca nu cumva se pune ceva la cale, gen Tractorul, Rulmentul si celelalte, cu toate ca Hidromecanica II era o intreprindere cu productie apreciata, in tara si peste hotare, dar intreprindere dusa de rapa de anumite interese.
De remarcat ca nicio persoana din conducere nu a vrut sa stea de vorba cu reprezentantii mass-media, ceea ce da de gandit, pentru ca numai cel care se simte cu musca pe caciula se ascunde.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.