Mesajele spam produc enorm de mult CO2

Mesajele spam produc enorm de mult CO2

0 255

Potrivit unui studiu realizat de societatea McAfee, specializata in securitatea informatica, mesajele spam, acele mesaje nedorite care „polueaza” adresele de email, emit in fiecare an o cantitate de dioxid de carbon la fel de mare cu cea eliberata in atmosfera de 3,1 milioane de automobile.
Potrivit acestui raport, care studiaza „impactul ecologic” produs de cele 62 de miliarde de mesaje spam trimise in 2008, in lumea intreaga, „spamul consuma, anual, 33 de miliarde de kilovati-ora”, de-a lungul celor cinci etape ale vietii lui: creatia, expedierea, receptia, stocarea si lectura. Aceasta cifra corespunde electricitatii consumate de 2,4 milioane de familii americane si cu emisiile de gaze cu efect de sera produse de 3,1 milioane de autoturisme, a explicat McAfee. Trierea, afisarea si stergerea acestor mesaje de catre utilizatorii de internet, precum si cautarea mesajelor „legitime”, interceptate din greseala de filtrele automate, reprezinta aproape 80% din consumul de energie generat de mesajele spam.
Filtrajul efectuat in amonte, de producatorii de antivirusi, contribuie si el cu un procent de 16% din cantitatea totala de energie consumata. Aceasta operatiune este utila, dar „atacarea unei probleme inca de la sursa este mult mai eficienta”, se afirma in acest studiu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.