Fa ce zice popa, nu ce face el!

Fa ce zice popa, nu ce face el!

0 243

Staretul unei manastiri din judetul Brasov, un barbat de 42 de ani, care nu se fereste sa propuna partide de amor fetelor venite sa ii asculte slujba, a fost destituit din functie si urmeaza sa fie probabil si dat afara din cinul manastiresc. Acest lucru a fost stabilit de Mitropolitul Ardealului, care, alarmat de stirile care i-au fost aduse la cunostinta, s-a deplasat de urgenta la fata locului.
Cum proceda staretul cu fetele si femeile care ii atrageau atentia trupeasca? El le povestea despre fanteziile sale sexuale, le da intalniri la care le cere sa vina cu fuste cat mai scurte si ajungea chiar sa le hartuiasca, adica le imbratisa „parinteste” si cu mainile pe la „obiecte”, dupa cum s-au plans multe. Sugubatul popa nu s-a sfiit nici in aceste zile sfinte si a ravnit in continuare la femeile altora, incercand sa combine sublimul ceresc cu cel lumesc.
Babele si cele care nu prea mai prezinta interes lumesc, in schimb, il lauda de mama focului. Oare in cinstea unui trecut care nu se poate uita usor? Staretul Sava este un slujitor al Domnului cu har aparte, spun batranele care i-au ascultat slujbele. Cand enoriasele lasa loc insa unor fete tinere, calugarul leapada parca haina bisericeasca si se transforma intr-un crai care vorbeste pe sleau. Muta repede discutia de la cele sfinte la cele trupesti, mai ceva ca moderatorii tv la emisiunile politice sau prezentatorii celor de divertisment fara perdea peste picioare ca lalelele.
Si staretul Sava nu se margineste la vorbe. In fata altarului imbratiseaza cu foc, intr-o atingere mai mult decat duhovniceasca, tinere care vin la spovedit.
Insa dupa ce mitropolitul l-a dat afara din slujba si din manastire, facandu-si cruci mari, culmea, „parintele” Sava s-a aratat chiar multumit de aceasta decizie. In schimb, mitropolitul a hotarat sa-l trimita la un control psihiatric, iar dupa Paste va ajunge la judecata bisericeasca.
La psihiatru va fi gasit normal – toti psihiatrii indeamna la contacte sexuale regulate, pentru trup si suflet, se stie – dupa care probabil ca va deveni mirean.
De fapt, fostul staret este trecut la o viata normala, eu neputand intelege niciodata schema cu calugaria, caci poti lauda si iubi si sluji pe Domnul fara a te abtine de la normalitate.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.