Marioara Murarescu – Steaua Romaniei in grad de cavaler

Marioara Murarescu – Steaua Romaniei in grad de cavaler

0 246

Ordinul national Steaua Romaniei in grad de cavaler a fost conferit, marti, realizatoarei emisiunii „Tezaur folcloric”, Marioara Murarescu, de catre presedintele Traian Basescu, in cadrul unei ceremonii desfasurate la Palatul Cotroceni, unde au fost prezenti mai multi interpreti de muzica populara, dar si directorul TVR, Alexandru Sassu.
„Este pentru mine o decorare usoara, pentru ca nu trebuie sa explic. Stiu toti romanii cat va datoram pentru rabdarea, tenacitatea cu care ati cautat in tezaurul folclorului romanesc. Stim toti cata bucurie ne-ati adus prin promovarea traditiilor populare si mai ales prin promovarea unor artisti populari capabili sa puna in valoare piesele din tezaurul folcoric romanesc’, a declarat Traian Basescu.
Realizatoarea de emisiuni folclorice, vizibil emotionata, a multumit, apreciind ca decorarea sa este in primul rand un semn de apreciere fata de folclor. Ea a adaugat ca acesta este cel mai frumos cadou in preajma sarbatorilor pascale.
„Este pentru mine un moment extraordinar. Pentru ca acum toata crestinatatea se pregateste sa primeasca lumina, toti ne facem daruri unii altora, consider ca acesta este cel mai frumos dar pentru mine de sfintele Pasti. Va multumesc si sunt convinsa ca este o recunoastere pentru domeniul pe care l-am servit o viata, o recunoastere pentru folclorul romanesc, pentru atatia interpreti si creatori stiuti si nestiuti care au pastrat si pastreaza traditiile neamului’, a spus Marioara Murarescu.
De asemenea, ea a apreciat ca aceasta este o recunoastere si pentru Televiziunea Romana si pentru profesionistii care lucreaza in aceasta institutie si de-a lungul anilor au servit neamul romanesc.
„Aici am invatat meserie, lor trebuie sa le multumesc, dascalilor mei, parintilor mei, tuturor celor care au contribuit in formarea mea ca om, pentru ca ceea ce am realizat eu o viata este, de fapt, stradania lor”, a spus ea.
De asemenea, realizatoarea tv a spus ca emisiunea „Tezaur focloric” este o „familie” din care fac parte nu doar realizatorii ei, ci si artistii si publicul, „care au mentinut-o peste un sfert de veac”.
Marioara Murarescu i-a oferit lui Traian Basescu un ou de strut incondeiat.
La ceremonie au fost prezenti zeci de colaboratori ai emisiunii, oameni de televiziune si interpreti de muzica populara, printre acestia aflandu-se: Gheorghe Turda, Marius Ciprian Pop, grupul „Doruri muscelene”, Mioara Velicu, Petrica Matu Stoian, Constantin Enceanu, precum si seful catedrei de muzicologie de la Conservator, prof. Gheorghe Oprea.
La finalul ceremoniei, cei prezenti au cantat „La multi ani”, au ciocnit cate o cupa de sampanie si au facut fotografii cu seful statului.

Sursa: AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.