Ciocolata si aptitudinile matematice

Ciocolata si aptitudinile matematice

0 236

Ciocolata stimuleaza activitatea cerebrala si imbunatateste performantele la testele de aptitudini matematice, datorita substantelor nutritive pe care le contine, informeaza unui studiu britanic, prezentat de femalefirst.co.uk.
Un grup de 30 de voluntari au consumat, in cadrul unui test efectuat de cercetatorii de la Northumbria Univeristy din Marea Britanie, cantitati mari de flavonoizi – compusi naturali existenti in ciocolata – si au obtinut, la testele aritmetice, rezultate superioare celor ale membrilor unui grup de comparatie, care a primit un placebo.
Prezentata in cadrul conferintei organizata de British Psychological Society in Brighton, aceasta descoperire a relevat faptul ca dupa ce au primit ciocolata calda in forma lichida, voluntarii au efectuat mai rapid calculele matematice si cu o acuratete sporita.
Oamenii de stiinta au declarat ca ciocolata ii face pe oameni sa fie mai alerti si mai putin obositi din punct de vedere mintal – in special ciocolata neagra, care contine mai multi flavonoizi decat varietatile de ciocolata alba sau cu lapte.
Flavoinoizii au efecte benefice asupra organismului datorita faptului ca sunt capabili sa sporeasca fluxul sangvin catre creier. Parte a unui grup de substante denumite polifenoli, acesti compusi se gasesc atat in fructe, cat si in legume.
Chiar daca voluntarii au primit cantitati mai mari decat cele considerate normale (500 de miligrame), David Kennedy, directorul Centrului pentru studii cerebrale, performante si cercetare in domeniul nutritiei, asociat cu Northumbria University, a relevat faptul ca efectele benefice au fost resimtite mai ales atunci cand voluntarii au primit aceste doze in mod regulat.
„Cantitatea primita de voluntari a fost superioara celei dintr-o dieta obisnuita, dar, cu toate acestea, chiar si cantitatile recomandate au un efect protector impotriva declinului functiilor cerebrale”, a explicat David Kennedy.
Cu cat o persoana mananca mai multe fructe, legume, ciocolata si alte alimente bogate in polifenoli, cu atat efectele benefice pentru creierul lor se extind pe un termen mai lung, au declarat cercetatorii britanici.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.