Prima ferma didactica din tara se afla la Prejmer

Prima ferma didactica din tara se afla la Prejmer

0 262

Teoria ca teoria, dar practica ne omoara! Cam asa se explica sistemul de invatamant din Romania. Orele de studiu sunt ticsite de informatie pe care elevul silitor si-o poate procura din povestile din manual, fara a se putea intalni vreodata cu experientele empirice despre care citeste.
Se pare ca lucrurile sunt pe cale sa se schimbe. Orele de biologie ale liceelor tind sa se apropie de realitate si sa ofere elevilor exemple concrete si nu doar poze intr-o carte.
La Prejmer se va infiinta prima ferma didactica din tara. Un prim pas a fost facut prin inaugurarea primului centru veterinar al unui liceu, scrie Adevarul.
Aceasta ferma va fi dotata cu un laborator special amenajat in care liceenii care vor sa studieze medicina veterinara, vor putea sa invete concret ce inseamna aceasta meserie. Investitia se ridica la 400 de mii de euro, iar mica clinica veterinara este realizata pe locul unui fost grajd.
De anul viitor, pe acelasi amplasament va exista si o ferma didactica, in care animalele vor fi pe post de cobai.
Pentru ca profilul Colegiului Tara Barsei este de industrie alimentara si turism, elevii de la Prejmer vor avea parte in cel mult un an si de o pensiune in care vor invata practic tot ce este necesar pentru lucrul, sustinerea si dezvoltarea unei astfel de afaceri in viitor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.