Bechtel continua jaful

Bechtel continua jaful

0 215

Milioane de euro din banii publici au fost cheltuite pentru repararea drumurilor din judeþele Bihor si Cluj, drumuri stricate de utilajele companiei Bechtel, cele care transporta materiale pentru constructia autostrazii Transilvania. Iar contractul incheiat intre Compania Naþionala de Autostrazi si firma Bechtel arata clar ca antreprenorul trebuia sa suporte costurile reparatiilor. Dar accepta firma americana asa ceva?
Pentru ca reprezentantii companiei Bechtel sustin ca terminologia utilizata in contract a fost repectata si ca nu firma trebuia sa se ocupe de reparatii.
Atunci cine minte, cine pica de fraier, cine suporta cheltuielile, pana in cele din urma? Caci ce s-a petrecut si se petrece in judetele Bihor si Cluj cu aceasta viitoare autostrada se va petrece si in celelalte judete, de-a lungul santierului.
Desi americanii ar fi trebuit sa amenajeze drumuri tehnice de acces catre santier, acestea nu au fost construite. Asa se face ca DN 19B, care face legatura intre Simleul Silvaniei si Secueni, in judeþul Bihor, a fost in mare parte avariat. Pentru reparatii a platit insa Compania Nationalã de Autostrazi suma de 1,2 milioane de euro, bani din bugetul de stat si care puteau fi folositi in atatea si atatea alte locuri si pentru o serie intreaga de alte scopuri, strigente in halul in care se afla Romania.

Si alte drumuri judetene si comunale din judetul Cluj au fost stricate de masinile supraincarcate ale companiei Bechetel, fara ca aceasta sa puna mana sa le repare, ei pretinzand, cum am aratat mai sus, ca nu este treaba lor, ca ei au respectat prevederile contractului.
Atunci cine are dreptate si cine pe cine tine de tantalau? Iar in privinta acestei firme Bechtel si a contractului pentru construirea autostrazii Transilvania, atat de comentat si contestat, in care firma se pare ca a reusit sa strecoare niste clauze care o favorizeaza, pentru ca pana acuma Statul roman nu a reusit sa puna piciorul in prag, iar Bechtel construieste mai mult ca mesterul Manole, nu se gaseste nicio Ana care sa puna capat acestei stari? Cui i-e frica de Bechtel sau ce interese particulare opresc Justitia sa intervina? Sau cui ii este frica sa apeleze la Justitie, pentru ca ar iesi la iveala afaceri oneroase?
Basmele isi au si ele vremea lor, dar a sosit momentul sa se puna capat acestei batai de joc cu autostrada si sa se dea in vileag adevaratul capcaun, punandu-l pe acesta sa plateasca din greu.

Ultima ora: in Albania,aceeasi firma, ajutata de oameni din fruntea tarii au vrut sa umble cu aceeasi fofarlica. Si uite ca albanezii au fost mai cu vana, ei pornind o ancheta si fiind hotarati sa-i puna la plata pe cei vinovati. La noi cine aude?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.