Replici seismice zguduie Italia

Replici seismice zguduie Italia

0 212

Centrul Italiei a fost zguduit din nou noaptea aceasta de inca o replica a cutremurului de luni dimineata. Magnitudinea a fost de 5,2 pe scara Richter, a aratat Centrul American de Supraveghere Geologicã. Ultimul bilant al tragediei de luni a fost facut public aseara – 272 de oameni au murit, iar peste o mie sunt raniti.
In Italia este doliu. Familiile celor ucisi în cutremurul devastator de luni au început sa-si ingroape mortii. Funeraliile au loc in aer liber de teama unui nou seism. Echipele de salvare continua sa caute printre daramaturi supravietuitori, dar, din pacate, dintre mormanele de moloz nu sunt recuperate decat cadavre.
Replicile, si ele foarte puternice, depasind in cele mai multe cazuri magnitudinea de 5,0 pe scara Richter, fac aproape imposibila o interventie cursiva din partea salvatorilor. Mai mult, ele agraveaza bilantul victimelor.
Prezent ieri în regiunea Abruzzo, premierul italian Silvio Berlusconi a anunþat ca circa 28.000 de oameni si-au pierdut casele. 17.000 dintre ei locuiesc temporar in corturi puse la dispozitie de autoritati, restul s-au adapostit la prieteni sau la hotel. Printre cei aflati in taberele de corturi pentru cei ramasi fara locuinta se afla si multi romani care s-au dus in Italia sa munceasca. Dintre acestia, o parte s-au hatarat sa se intoarca in tara, orice ar fi, unii dintre ei aflandu-se deja pe drum.
Costurile pentru reconstrucia zonei calamitate au fost estimate de guvernul de la Roma la circa 3 miliarde de euro.
Vom reveni cu date noi inlegatura cu acest tragic eveniment si ultimele date

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.