Forum catolico – islamic la Vatican

Forum catolico – islamic la Vatican

0 291

La doi ani dupa multcontestatul discurs tinut de papa Benedict al XVI-lea la Regensburg, avand ca tema principala Islamul, iata ca a inceput la Vatican primul forum catolico – islamic.
La seminarul care se desfasoara pe parcursul a doua zile se va discuta despre conceptul de dragoste de Dumnezeu si cel de dragoste de aproapele.
Vor lua parte cate 24 de inalti prelati ai celor doua mari religii, printre care, se pare, si femei. Telul acestei intalniri se vrea a fi destinderea incordarii care domneste intre cele doua mari curente religioase, cu cei mai multi adepti in lume.
Discutiile se vor purta in spatele usilor inchise, printre altele stabilindu-se pozitia celor doua religii fata de temele „demnitatea umana” si „respectul reciproc”, joi urmand ca participantii sa fie primiti de papa Benedict al XVI-lea. Cu aceasta ocazie s-ar putea ca Papa sa prezinte scuze pentru folosirea, in 2006, a unui citat care il critica dur pe profetul Mohammed.
Personal socotesc binevenit acest forum, dar nu inteleg chestia cu usile inchise. Ce, le este frica sa nu-i traga? Cum, si Biserica are secrete? Atunci cum sa mai am incredere in ea? Cine stie ce pun la cale, vreo noua impartire a sferelor de influenta, dupa tipic politic al marilor puteri si, poate, mana-n mana cu acest politic, iar noi suntem iarasi oile fraiere, de dus la abator.
Si atentie, Romania este la doi pasi de Islam, cum a fost acum aproape 70 de ani la doi pasi de fosta URSS si de tratatul de la Yalta, cu toate urmarile sale!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.