Comanda din China a salvat Azomures de la faliment

Comanda din China a salvat Azomures de la faliment

0 241

Uzina Azomures a primit un adevarat colac de salvare tocmai din China. O comanda de fertilizatori venita din China a salvat, in ultimul moment, locurile de munca pentru 600 de angajati ai combinatului de la Targu-Mures.
Desi saptamana trecuta a anuntat trimiterea in somaj tehnic a 600 de angajati, patronatul de la Azomures nu a emis deocamdata deciziile de trimitere in somaj tehnic pentru angajatii vizati de la sectiile NPK si Amoniac I. Potrivit liderilor sindicali de la Azomures, amanarea se datoreaza faptului ca producatorul de ingrasaminte chimice de la Targu-Mures are de onorat o comanda pentru China. „Deocamdata, mai este o comanda de care noi stiam, de aceea a fost si perioada 5-8 si speram ca asa cum am spus nu este somaj, ci o intrerupere a activitatii. Daca intervine o alta comanda, nu se mai opreste”, a declarat vicepresedintele sindicatului „Alternativa 2002” de la Azomures Maria Dandarau, potrivit careia patronatul de la Azomures se teme ca nu cumva angajatii, daca vor fi trimisi din nou in somaj, sa nu mai revina la munca. „Acum situatia este diferita de decembrie. Au inceput lucrarile si in constructii si pe camp si oamenii si-ar putea gasi in alte parti de lucru”, a mai spus Dandarau.
In paralel cu declaratiile sindicalistilor, cancelaria prefectului de Mures, Emil Marius Pascan, a dat publicitatii faptul ca demersurile in ceea ce priveste subventionarea ingrasamintelor pentru agricultura nu au ramas fara ecou. „Ca urmare a unei adrese trimisa de Institutia Prefectului Mures, Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale a initiat un proiect de act normativ prin care sa se poata acorda, in limita prevederilor bugetare aprobate, producatorilor agricoli din sectorul vegetal un sprijin financiar de 1,080 mld. Lei”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.