Scripcaru nu se lasa

Scripcaru nu se lasa

0 255

Simpaticul nostru primar, cu nas carn in vant, ii trage in continuare puternic cu ce il duce mintea: distrugerea zonelor verzi.
Se pare ca, odata trecute alegerile locale, nu mai are rost sa bantuie prin buricul targului, asa ca s-a repezit asupra cartierelor.
Astfel, daca te duci prin Bartolomeu, prin zona strazii Lanurilor, ai ocazia sa vezi cum dispare o intreaga zona verde sub asfalt, pentru a face loc unor parcari. Turnand nitel asfalt si plasan ceva borduri, gata parcarea si, totodata, inca o sursa de venituri, caci parcarea, chiar daca este la usa blocului tau, daca vrei sa-ti plasezi masina acolo, trebuie sa platesti o taxa, pentru astfel de locuri organizandu-se licitatii.
Si in partea de est a orasului, langa vestitul pasaj aerian peste calea ferata – spun vestit pentru ca in acest loc prefera sinucigasii sa se arunce in fata trenului – armata asfaltatorilor are de gand sa porneasca invazia asupra unui spatiu verde de langa blocul din preajma liniilor ferate. Aici s-a mai ciuntit din arbori si zona verde ca sa se faca un drum de acces catre niciunde, caci, atata cat era nevoie exista de ani de zile. Dar planul primarial, in loc sa incerce folosirea la maxim a terenului de sub pod si din apropierea acestuia, vrea sa desfiinteze inca o bucata din plamanul orasului, stricand munca locatarilor care au dat bani si au depus eforturi ani dupa ani pentru a avea, cand privesc afara, iarba, flori si arbori. Iar aici nici nu era nevoie neaparata de o parcare, oamenii din zona gasind, in buna intelegere, unde sa-si puna masinile. Pe buna masura, oamenii locuind aici sunt indignati.
Ca tot este vorba de spatii verzi si in legatura cu planul acela de plantare a nu stiu cator mii de arbori si boscheti, ati vazut, stimati cititori, ce bataie de joc s-a facut intre blocul „Caprioara” si magazinul „Rapid”? Pe cativa metri patrati au fost inghesuite tufe, copacei si ceva flori. Acela cica este spatiu verde. Sunt sigur ca nici in satul natal Scripcaru n-a vazut ca parintii si mosii sa sadeasca arboretul la asa ingramadeala, cu distanta de cel mult un metru intre un puiet si altul. Probabil ca a incercat si pe acolo experimentul si satenii l-au gonit peste munti, incoace.
Mai umbla zvonul ca, daca va mai apuca anul 2012, va candida din nou la functia de primar, pentru ca vrea sa asfalteze si Tampa, in cadrul programului „Fiecare cetatean cu firul sau de iarba”, aceasta devenind cu atat mai pretioasa, cu cat este mai rara, orasul devenind astfel un loc de pelerinaj pentru turisti. E o idee, nu?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.