Profesori in greva !

Profesori in greva !

0 238

Cateva zeci de mii de cadre didactice afiliate la Federatia „Spiru Haret” au declansat, luni, greva de avertisment, dupa ce au cerut Parlamentului, intr-o scrisoare deschisa, sa se intruneasca de urgenta si sa respinga ordonanta privind amanarea majorarii cu 50% a salariilor profesorilor.
Liderul Federatiei „Spiru Haret”, Gheorghe Izvoranu, a anuntat, luni dimineata, ca aproximativ 75.000 de profesori, afiliati organizatiei, sunt in greva de avertisment, dascalii prezentandu-se la cursuri pentru a supraveghea elevii, fara a preda.
Presedintele federatiei, Gheorghe Izvoreanu, a declarat ca, luni, incepand cu ora 7.00, toti profesorii afiliati la organizatia pe care o conduce sunt in greva de avertisment, acestia prezentandu-se in toate unitatile scolare, dar „fara a face activitati didactice sub nicio forma”.
„Guvernul ar trebui sa devina resonsabil. Niciunde in lume nu s-a intamplat ca la noi, ca un Guvern sa fie peste toate autoritatile statului si sa anuleze o lege. Guvernul Tariceanu ar trebui sa revina si sa aplice legea si, totodata, ar trebui sa-si ceara scuze fata de modul in care a badjocorit toti profesorii din tara asta”.
Liderul federatiei „Spirul Haret” spera ca Ordonanta prin care a fost amanata aplicarea legii majorarii salariilor sa fie supusa dezbaterii Parlamentului si sa fie respinsa, astfel incat prevederile privind cresterile salariale sa fie aplicabile.
Potrivit reprezentantilor Federatiei „Spiru Haret”, greva de avertisment a inceput, conform planului, la ora 7.00 si s-a desfasurat pe parcursul intregii zile de luni.
Federatia are afiliati 75.000 de salariati in toata tara, 6.500 dintre ei fiind in Bucuresti, iar cei mai multi desfasurandu-si activitatea la liceele Sfantul Sava, Jean Monnet, Spiru Haret, Mihai Viteazul si Colegiul Economic „Virgil Madgearu”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.