Bolnavi de Ziua Mondiala a Sanatatii

Bolnavi de Ziua Mondiala a Sanatatii

0 219

Ziua Mondiala a Sanatatii i-a cam imbolnavit pe pacienti! Anume de nervi. Pentru al doilea an consecutiv, medicii brasoveni au avut zi libera, alaturi de colegii lor din toata tara. Brasovenii care au avut nevoie de ingrijiri medicale au facut coada la Urgenta Spitalului Judetean. Multi au facut cale intoarsa dupa ce au gasit, la intrarea in cabinetele medicale si policlinici anuntul „Zi libera”. Ziua Mondiala a Sanatatii a fost, la Brasov, si un prilej pentru a constata faptul ca principala cauza a mortalitatii in randul brasovenilor raman bolile cardiovasculare.
Pacientii brasoveni n-au fost deloc incantati de modalitatea medicilor de a celebra Ziua Mondiala a Sanatatii, dupa ceu gasit cabinetele goale. Doar medicii de la Urgenta si serviciul de ambulanta au functionat normal. La Spitalul Judetean, toti pacientii au fost indrumati catre medicii de garda.
Ziua Mondiala a Sanatatii se sarbatoreste in fiecare an, pe 7 aprilie, inca din 1950. In acest an, sloganul este „Salvam vieti. Pregatim spitalele pentru situatii de urgenta”. Potrivit reprezentantilor Directiei Sanitare Brasov, toate institutiile medicale din judet pot face fata unei situatii de urgenta, daca nu este de amploare. Pentru acele spitale si dispensare care nu intrunesc conditiile, autoritatile cauta solutii de finantare.
Una dintre sectiile care nu au avut pana acum parte de nicio reparatie sau imbunatatire este cea de dermatologie. De altfel, nici nu se va aduce vreo imbunatatire, pentru ca sectia se va muta in policlinica Tractorul, in locul celei de Cardiologie. Sectia de cardiologie ar fi trebuit deja transferata in cladirea Spitalului Judetean, insa, pana acum, managerul Mariana Rusu nu a pus in aplicare ordinul ministrului.
In acest moment, in Brasov, principala cauza a mortalitatii o reprezinta bolile cardiovascolare. Din datele statisticienilor, reiese ca Brasovul are o populatie ingrijorator de imbatranita.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.